Karlı ve soğuk havalarda içinizi ısıtacak, marazlardan koruyacak bir tanımımız var: Tavuk suyu çorba! Kahvaltı dahil her öğünde afiyetle içeceğiniz tavuk suyu çorba tanımında, sıhhate yararlı besinler var. Püf noktalarına dikkat ederek yaptığınızda nefis bir çorba elde edeceksiniz.
Gereçler,
- 1 adet tavuk but
- 1 litre su
- 3 diş sarımsak
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı oda sıcaklığında su
- Damak tadınıza nazaran tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı,
- Tencereye tavuk butu alıp üzerine bir litre suyu ekleyin.
- Sarımsağın kabuklarını soyup doğrayıp tencereye alın.
- Limonu ince ince dilimleyip tencereye ekleyin.
- Butlar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.
- Haşlanan tavuk butu tencereden çıkarıp soğutun.
- Tenceredeki tavuk suyundan limonları çıkarın.
- Küçük kesimlere bölün ve bir kaseye alın.
- Çorba tenceresine yumurta, un ve yoğurdu alıp karıştırın.
- Üzerine yavaş yavaş bir su bardağı suyu ekleyin.
- Kısık ateşte mütemadi karıştırarak, çorba terbiyesini pişirin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra evvelce hazırladığınız tavuk suyunu tencereye yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Doğrayıp kaseye aldığınız tavuk suyunu tencereye ek edin.
- Orta kademeli ateşte, sık sık karıştırarak bir taşım kaynatın.
- Çorbayı ocaktan indirince tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın.
- Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz, taze soğan serpebilirsiniz.