iltasyazilim
FD Üye
İnsanların içki kadehlerini tokuşturmalarında iki sebep belirtilmektedir: İnsanların beş duyusunu tatmin nedeniyle şarap kadehini sofrada çın sesiye tokuşturmak Şarabın rengi, görme; diliyle damak zevki; burunla koklama;eliyle dokurma,ve çın sesiyle işitme Şarap bütün duyguları memnuniyet eder anlamını taşır Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemeğe davet edip, ona zehirli alkol sunması doğal sayılıyordu Ev sahibi içkinin zehirsiz olduğunu sergilemek için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi Sonra benzer anda içkilerini içerlerdi Konuk böyle durumda ev sahibine güvenini uygulamak için kadehini konut sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çın sesiyle içkiyi denemeye lüzum olmadığını gösterirdi *