iltasyazilim
FD Üye
İçli Börek ( Tavada) Tarifi İçin Malzemeler
*45 bardak un
*2 su bardağı kadar su (ılık olacak)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya (kuru mayada olabilir)
*Kulak memesi kıvamında olacak su miktarını ayarlanabilisiniz
İç harcı için;
*Peynir
*Sucuk
*Kaşar rendesi
*Arzuya göre patates kıyma veya istenilen harç
Üzerini yağlamak için;
*Tereyağ
İçli Börek ( Tavada) Tarifi Yapılışı Hazırlanışı
Selamünaleyküm arkadaşlar çok pratik kahvaltılarda bile yapabileceğiniz tavada pişirilen mükemmel bir lezzet Su, tuz ve mayayı karıştırıp, güzelce yoğurup, üzerini poşet veya streç film ile kapatıp, mayalanmaya bırakalım Mayalanan hamuru bir merdane yardımı ile servis tabağı boyutunda açıyoruz ve harç koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz Elimizle kenarlarına bastırıp yapıştırıyoruz Tava pişirip servis yapmadan önce sıcakken tereyağ sürüyoruz Afiyet olsunn
*45 bardak un
*2 su bardağı kadar su (ılık olacak)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya (kuru mayada olabilir)
*Kulak memesi kıvamında olacak su miktarını ayarlanabilisiniz
İç harcı için;
*Peynir
*Sucuk
*Kaşar rendesi
*Arzuya göre patates kıyma veya istenilen harç
Üzerini yağlamak için;
*Tereyağ
İçli Börek ( Tavada) Tarifi Yapılışı Hazırlanışı
Selamünaleyküm arkadaşlar çok pratik kahvaltılarda bile yapabileceğiniz tavada pişirilen mükemmel bir lezzet Su, tuz ve mayayı karıştırıp, güzelce yoğurup, üzerini poşet veya streç film ile kapatıp, mayalanmaya bırakalım Mayalanan hamuru bir merdane yardımı ile servis tabağı boyutunda açıyoruz ve harç koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz Elimizle kenarlarına bastırıp yapıştırıyoruz Tava pişirip servis yapmadan önce sıcakken tereyağ sürüyoruz Afiyet olsunn