iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
500 gr tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant maya
Su, tuz
İç Harcı İçin
300 gr Kıyma
3 adet orta boy soğan
Karabiber, kimyon tuz
Dövülmüş ceviz
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Tarif
Unu hamur yoğurma kabına alalım
Mayayı un ile harmanlayalım
Unun ortasını açın ve tuzunu serpiştirin
Ardından suyunu yavaş yavaş katarak poğaça hamuru kıvamında hamur hazırlayın
İyice yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanması için bekletin
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım; Soğanı ince ince kıyın, az yağ ile hafifçe soteleyin
Üzerine kıymasını ekleyin ve kavurun
Kavrulan kıymanın üzerine baharatlarını ekleyin
İnce ince kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyin
Karıştırarak ocaktan indirin
Mayalanan hamurdan bezeler kopararak merdane ile açın
İç harcından açtığınız hamurun ortasına koyun, hamuru kapatın
Teflon tavada kısık ateşte kızartın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
500 gr tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant maya
Su, tuz
İç Harcı İçin
300 gr Kıyma
3 adet orta boy soğan
Karabiber, kimyon tuz
Dövülmüş ceviz
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Tarif
Unu hamur yoğurma kabına alalım
Mayayı un ile harmanlayalım
Unun ortasını açın ve tuzunu serpiştirin
Ardından suyunu yavaş yavaş katarak poğaça hamuru kıvamında hamur hazırlayın
İyice yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanması için bekletin
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım; Soğanı ince ince kıyın, az yağ ile hafifçe soteleyin
Üzerine kıymasını ekleyin ve kavurun
Kavrulan kıymanın üzerine baharatlarını ekleyin
İnce ince kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyin
Karıştırarak ocaktan indirin
Mayalanan hamurdan bezeler kopararak merdane ile açın
İç harcından açtığınız hamurun ortasına koyun, hamuru kapatın
Teflon tavada kısık ateşte kızartın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız