iltasyazilim
FD Üye
İçli Enginar Tarifi İçin Malzemeler
6 adet enginar 100 gr kıyma et 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet havuç 2 adet patates 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 5 sap maydonoz 2 sap taze soğan 1 çay kaşığı (Kimyon, Zerdeçal, Zençefil, Kekik) İçli Enginar Tarifi Yapılışı
Önce enginarları buharda 2025 dk pişiriyoruz sonrasında soğumaya alalım Ardında soyulmuş havuç ve patatesleri buharda 2025 dk pişiriyoruz bu arada tavada kıyma etimizi yarım çay bardağı suyla kavuruyoruz rengi değişmeye başladığında doğranmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz Beraber pişerken maydanoz ve taze soğanı doğrayıp üzerine ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 2 dk daha pişirip en sonunda baharatlarımızı ekleyip üzerine çay bardağının 32 zeytinyağı ekleyip son 5 dk beraber kavuruyoruz
Son işlem soğumuş olan enginarlarımızın içini hazırlamış olduğumuz içle paylaştırarak dolduruyoruz ve tepside sıralayıp yanlarına patates ve havuçları sıralıyoruz ve çay bardağında kalan son yağı üstlerine döküp önceden ısınmış fırında 5 dk pişirip afiyetle yiyoruz
6 adet enginar 100 gr kıyma et 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet havuç 2 adet patates 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 5 sap maydonoz 2 sap taze soğan 1 çay kaşığı (Kimyon, Zerdeçal, Zençefil, Kekik) İçli Enginar Tarifi Yapılışı
Önce enginarları buharda 2025 dk pişiriyoruz sonrasında soğumaya alalım Ardında soyulmuş havuç ve patatesleri buharda 2025 dk pişiriyoruz bu arada tavada kıyma etimizi yarım çay bardağı suyla kavuruyoruz rengi değişmeye başladığında doğranmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz Beraber pişerken maydanoz ve taze soğanı doğrayıp üzerine ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 2 dk daha pişirip en sonunda baharatlarımızı ekleyip üzerine çay bardağının 32 zeytinyağı ekleyip son 5 dk beraber kavuruyoruz
Son işlem soğumuş olan enginarlarımızın içini hazırlamış olduğumuz içle paylaştırarak dolduruyoruz ve tepside sıralayıp yanlarına patates ve havuçları sıralıyoruz ve çay bardağında kalan son yağı üstlerine döküp önceden ısınmış fırında 5 dk pişirip afiyetle yiyoruz