iltasyazilim
FD Üye
İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta akı içine sarısı dışına
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı kuru maya
*Alabildiğince un
*Arasına sürmek için oda sıcaklığında erimiş tereyağ
Üzeri için ;
*Yumurta sarısı susam
İç harcı için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 5 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
İçli Kete Tarifi Yapılışı Geniş bir kabın içine sıvı malzemeler koyulur, şeker, tuz, maya ve yumurta akı ilave edilerek karıştırılır
Daha sonra kontrollü bir şekilde un ilave edilir Yapışkan kıvamlı yumuşak bir hamur elde edilir Hamur 15 dk dinlenmeye bırakılır
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlanır
Tavaya sıvı yağ, un ve tuz ilave edilir kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavrulur Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi açıyoruz ve arasına tereyağ sürüyoruz dıştan içe katlayarak rulo yapıyoruz Bir önceki paylaşımında resimlerde ayrıntıları var Hazırladığımız hamurları yarım saat kadar dinlendiriyoruz dinlendikten sonra ruloları biraz yassılaştırıp kare şeklinde kesiyoruz ve her bir parçayı biraz merdane yardımı ile açarak arasına hazırlamış olduğumuz içten 1 tatlı kaşığı koyuyoruz ve her bir köşeden zarf şeklinde kapatıyoruz Tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp susam ekliyoruz ve 20 dk kadar tepside mayalanmaya bırakıyoruz
200 derecede pişiriyoruz afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta akı içine sarısı dışına
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı kuru maya
*Alabildiğince un
*Arasına sürmek için oda sıcaklığında erimiş tereyağ
Üzeri için ;
*Yumurta sarısı susam
İç harcı için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 5 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
İçli Kete Tarifi Yapılışı Geniş bir kabın içine sıvı malzemeler koyulur, şeker, tuz, maya ve yumurta akı ilave edilerek karıştırılır
Daha sonra kontrollü bir şekilde un ilave edilir Yapışkan kıvamlı yumuşak bir hamur elde edilir Hamur 15 dk dinlenmeye bırakılır
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlanır
Tavaya sıvı yağ, un ve tuz ilave edilir kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavrulur Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi açıyoruz ve arasına tereyağ sürüyoruz dıştan içe katlayarak rulo yapıyoruz Bir önceki paylaşımında resimlerde ayrıntıları var Hazırladığımız hamurları yarım saat kadar dinlendiriyoruz dinlendikten sonra ruloları biraz yassılaştırıp kare şeklinde kesiyoruz ve her bir parçayı biraz merdane yardımı ile açarak arasına hazırlamış olduğumuz içten 1 tatlı kaşığı koyuyoruz ve her bir köşeden zarf şeklinde kapatıyoruz Tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp susam ekliyoruz ve 20 dk kadar tepside mayalanmaya bırakıyoruz
200 derecede pişiriyoruz afiyet olsun