iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte (Patatesli ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Yarım paket ince bulgur
*500 gr kadar irmik
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiği kadar ılık su
İç malzemesi;
*7 adet orta boy patates
*2 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*125 gr margarin
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Tuz
İçli Köfte (Patatesli ) Tarifi Yapılışı Patateslerimizi soyup haşlayalım Patateslerimiz haşlandıktan sonra tavamıza soğanları ince ince doğrayalım Kısık ateşte kavurmaya başlayalım soğanımız kavrulurken patateslerimizi ezelim Kavrulan soğanlarımızın içine koyalım *İçerisine baharatları, salçayı, tuzu, margarini koyalım ve karıştırarak kavurmaya devam edelim Hazırladığımız köfte içinin altını kapatıp soğumaya bırakalım Bir kabın içerisine ince bulguru, irmiği, biber salçasını, tuzu koyup ılık su ile iyice yoğuralım (sakız kıvamında olacak)Cevizden büyük parçalar kopararak parmağımızla içini derince oyalım İçine hazırladığımız köfte harcından doldurup ağzını kapatalım ve avuç içinde yuvarlayalım Sonra derin bir tencerenin içerisine sıcak su koyalım Suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz koyalım kaynatalım Su kaynayınca hazırladığımız köfteleri kaynar suyun içine atalım İçli köfteleri 56 dakika haşlayalım (köftelerin dağılmamasına dikkat edelim) Haşladığımız köfteleri servis tabağına alıp üzerine salça sos ile servis yapabiliriz İsterseniz haşladığınız köfteleri kızarta da bilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım paket ince bulgur
*500 gr kadar irmik
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiği kadar ılık su
İç malzemesi;
*7 adet orta boy patates
*2 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*125 gr margarin
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Tuz
İçli Köfte (Patatesli ) Tarifi Yapılışı Patateslerimizi soyup haşlayalım Patateslerimiz haşlandıktan sonra tavamıza soğanları ince ince doğrayalım Kısık ateşte kavurmaya başlayalım soğanımız kavrulurken patateslerimizi ezelim Kavrulan soğanlarımızın içine koyalım *İçerisine baharatları, salçayı, tuzu, margarini koyalım ve karıştırarak kavurmaya devam edelim Hazırladığımız köfte içinin altını kapatıp soğumaya bırakalım Bir kabın içerisine ince bulguru, irmiği, biber salçasını, tuzu koyup ılık su ile iyice yoğuralım (sakız kıvamında olacak)Cevizden büyük parçalar kopararak parmağımızla içini derince oyalım İçine hazırladığımız köfte harcından doldurup ağzını kapatalım ve avuç içinde yuvarlayalım Sonra derin bir tencerenin içerisine sıcak su koyalım Suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz koyalım kaynatalım Su kaynayınca hazırladığımız köfteleri kaynar suyun içine atalım İçli köfteleri 56 dakika haşlayalım (köftelerin dağılmamasına dikkat edelim) Haşladığımız köfteleri servis tabağına alıp üzerine salça sos ile servis yapabiliriz İsterseniz haşladığınız köfteleri kızarta da bilirsiniz Afiyet olsun