Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte (Püf Noktalarıyla)

İçli Köfte (Püf Noktalarıyla)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bugün sizlere tüm püf noktaları ile içli köfte tarifi vermek istiyorum Beğeneceğinizi düşünüyorum
İçli Köfte (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler içli köftenin Dış harcı:


*500 gr köftelik bulgur
*Yarım su bardağı un (un eklemeyi unuttuğumuz için başımıza gelenleri lütfen aşağıdan okuyunuz
*1 su bardağı irmik
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber

içli köftenin İç harcı için:


*650 gr orta yağlı kıyma
*2 adet soğan
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Karabiber

Kızartmak için:


*Sıvı yağ

İçli Köfte (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Teyzemle birlikte başına geçtiğimiz “içli köfte az kalsın hüsran oluyordu Yaptığımız ufak gibi görünen ama çok önemli bir hata bizi mahvetti Yaklaşık 57 adet çıkan içli köftemizden maalesef ki 20 tanesi kızartırken parçalandı Ve denediğimiz bir çok yöntemden sonra 37 adet içli köfteyi başarıyla yaptık
Önce iç harcı hazırlanır Bir tavaya tereyağı alınarak eritilir Eriyince kıyma eklenir Kıyma 15 dk kadar kavrulunca yemeklik doğranmış soğanlar eklenir Ve pişmeye bırakılır Kıymanın tamamen pişmesine yakın tuz ve baharatlar eklenir Karıştırılarak ocaktan alınır ve dövülmüş ceviz eklenir Soğumaya bırakılır
Dışı harcı için, bulgur ve irmik karıştırılır Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir Yumuşayıncaya kadar bekletilir Daha sonra genişçe bir kaba veya tepsiye alınarak çiğ köfte yoğurur gibi yoğrulur Ardından üzerine diğer malzemeler eklenir İyice karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir
Yoğururken içi su dolu bir kabı yanınızda bulundurmanız işinizi kolaylaştıracaktır
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur
Artık köftelerimizi yapmaya başlayabiliriz Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparılır Daha sonra parmakla bir tarafından oyularak hamur çukurlaştırılır İç malzemeden 1 – 1,5 kaşık koyularak köfteler kapatılır
Püf Noktası 1 Bu işlemi yaparken elinizi sürekli suya batırın ki yapışmasın
Püf Noktası 2 Köfteyi yaparken dış kısmı ince tutunuz Maharet dış kısmının ince olmasındadır
Tüm içli köfteler bir tepsiye dizilir
Ardından kızartmak için sıvı yağ tencereye alınır İyice kızdıktan sonra içli köfteler tek tek kızgın yağa koyulur ve kızartılır
Püf Noktası 3 Biz dış harcına un eklemeyi unuttuk Bu büyük bir hataydı Meğer dış harcını tutan malzemelerden biri de unmuş Bu yüzden kendimizce ürettiğimiz çözümlerle başarılı olmaya çalışsak da 20 adedi parçalandı Neyse ki sonunda başardık Önce size ürettiğimiz çözümleri söyleyeyim Parçalandıklarını görünce önce yağı epey artırdık Çevirmeden tek hamlede kızartalım diye Ama olmadı Ardından bir tanesini yumurtaya bulayarak kızarttık bu daha kötü oldu Kızardıktan sonra yumurta kokuyordu En sonunda una bulayarak kızarttık Ve işte bu çok iyi bir ÇÖZÜM oldu Tüm içli köftelerimiz bu aşamadan sonra harika oldular
Kızartılan tüm içli köfteler kağıt havlu serili bir tepsiye alınarak fazla yağı çektirilir
İçli köfte tarifi servise hazır
::Afiyet Olsun::
 
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt