iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dışı için:
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağı un
*Küçük çay bardağı irmik
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
*Yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su
*2 çay kaşığı tuz
*Karabiber
*Kimyon
İçi için:
*300 gr kıyma
*3 adet kuru soğan
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Karabiber
*Tuz
*Kızartmak için bolca sıvı yağ
*Şekil vermek için 1 kase su
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Hep yapmak istediğim ama hiç cesaraet edemediğim bir tarifi denedim sonuç mükemmel oldu O zaman sizinle de gönül rahatlığı ile paylaşabilirim
Tarifi tam uyarak uyguladığınızda öyle çatlayan patlayan bir köfteniz olmayacak, o yüzden iyice okuyup denemeniz tavsiye ederim
İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz ve iyice soğutuyoruz
Soğanları incecik doğrayalım, ocağa koyalım çok az yağ ilave edelim soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edelim Salçayı ve tuzu koyalım, iyice kavrulunca karabiber katıp altını kapatalım ve buzluğa atalım, iyice soğusun
Bu arada dış harcı hazırlayalım, ben yoğurma makinası kullandım evlerinde olanlar mutlaka o şekilde yapsın, çok kolay oluyor Olmayanlar da sabırla yoğuracak o kısmı yorucu oluyor çünkü
Bulguru yoğuracağımız kaba alıyoruz, kenarlarına un, başka bir kenara irmik, yumurta, salça, tuz ve baharatları ekleyip yarım su bardağı kaynar suyu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz Sürekli kaynar su ekliyoruz ben 1,52 su bardağı kullandım kontrollü ekleyin arada tadına bakın bulgur yumuşayınca olmuş demektir
Yoğurduğumuz hamuru soğuttumuz iç harcı ve bir kase suyu yanımıza alıyoruz Mandalina büyüklüğünde bir parça koparalım, tam ortasına işaret parmağımız ile bastıralım ve sürekli çevirelim Mümkün oldukça incelemesini sağlayalım ve içine dolu dolu kıyma koyalım ve kapatıp limon şeklini verelim Bu işlemleri yaparken elimizi suya batıralım sık sık o zaman daha kolay şekil alacaktır
Bütün malzemeyi bu şekilde yapıp bitirelim, bolca kızgın yağda çevirerek kızartalım ve servis tabağına alalım AFİYET OLSUN
NOT : Yağda kızartmak istemeyenler kaynar suyun içine atıp haşlayabilirler, pişenler suyun üstüne çıkar o zaman olmuş demektir ama kızartma daha lezzetli oluyor tavsiye ederim Arzu edenler fıstık, ceviz ekleyebilir kıyma harcına, bizim damak tadımıza uygun olmadığı için katmadım
Biraz uzun yazdım ama mutfakta tecrübesi olmayan arkadaşlar için inşallah açıklayıcı olmuştur
Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun, sevgiler
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağı un
*Küçük çay bardağı irmik
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
*Yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su
*2 çay kaşığı tuz
*Karabiber
*Kimyon
İçi için:
*300 gr kıyma
*3 adet kuru soğan
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Karabiber
*Tuz
*Kızartmak için bolca sıvı yağ
*Şekil vermek için 1 kase su
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Hep yapmak istediğim ama hiç cesaraet edemediğim bir tarifi denedim sonuç mükemmel oldu O zaman sizinle de gönül rahatlığı ile paylaşabilirim
Tarifi tam uyarak uyguladığınızda öyle çatlayan patlayan bir köfteniz olmayacak, o yüzden iyice okuyup denemeniz tavsiye ederim
İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz ve iyice soğutuyoruz
Soğanları incecik doğrayalım, ocağa koyalım çok az yağ ilave edelim soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edelim Salçayı ve tuzu koyalım, iyice kavrulunca karabiber katıp altını kapatalım ve buzluğa atalım, iyice soğusun
Bu arada dış harcı hazırlayalım, ben yoğurma makinası kullandım evlerinde olanlar mutlaka o şekilde yapsın, çok kolay oluyor Olmayanlar da sabırla yoğuracak o kısmı yorucu oluyor çünkü
Bulguru yoğuracağımız kaba alıyoruz, kenarlarına un, başka bir kenara irmik, yumurta, salça, tuz ve baharatları ekleyip yarım su bardağı kaynar suyu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz Sürekli kaynar su ekliyoruz ben 1,52 su bardağı kullandım kontrollü ekleyin arada tadına bakın bulgur yumuşayınca olmuş demektir
Yoğurduğumuz hamuru soğuttumuz iç harcı ve bir kase suyu yanımıza alıyoruz Mandalina büyüklüğünde bir parça koparalım, tam ortasına işaret parmağımız ile bastıralım ve sürekli çevirelim Mümkün oldukça incelemesini sağlayalım ve içine dolu dolu kıyma koyalım ve kapatıp limon şeklini verelim Bu işlemleri yaparken elimizi suya batıralım sık sık o zaman daha kolay şekil alacaktır
Bütün malzemeyi bu şekilde yapıp bitirelim, bolca kızgın yağda çevirerek kızartalım ve servis tabağına alalım AFİYET OLSUN
NOT : Yağda kızartmak istemeyenler kaynar suyun içine atıp haşlayabilirler, pişenler suyun üstüne çıkar o zaman olmuş demektir ama kızartma daha lezzetli oluyor tavsiye ederim Arzu edenler fıstık, ceviz ekleyebilir kıyma harcına, bizim damak tadımıza uygun olmadığı için katmadım
Biraz uzun yazdım ama mutfakta tecrübesi olmayan arkadaşlar için inşallah açıklayıcı olmuştur
Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun, sevgiler