iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler İçli köfte harcı İçin gerekli malzemeler:
*500 gram orta yağlı kuzu kıyma (2 defa çekilmiş)
*3 adet orta boy kuru soğan
*1 bardak ince kıyılmış ceviz içi
*Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
*Kararınıza göre acı toz kırmızıbiber, tuz, kimyon, karabiber
İçli köfte hamuru İçin gerekli malzemeler:
*250 gram yağsız dana kıyma
*500 gram ince bulgur
*3 kaşık irmik
*3 kaşık un
*1 adet yumurta
*1 kaşık domates salçası
*1 adet biber salçası
*Tuz, karabiber, pul biber
*2 bardak sıcak su
Köfteleri kızartmak için:
*2 bardak ayçiçek yağı
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Birinci aşama: iç harcı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz 3 adet orta boy kuru soğanı doğrayıp Yarım çay bardağı ayçiçek yağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuruyoruz 500 gram orta yağlı kuzu kıyma ekleyerek kavuruyoruz Kararınıza göre acı toz kırmızı biber, tuz, kimyon, karabiber ilave ettikten sonra 1 bardak ince kıyılmış ceviz içi ekleyerek soğumaya bırakıyoruz Cevizler havanda dövülebilir, ancak dişe gelecek şekilde fazla ezilmemeli İkinci aşama: Hamurun hazırlanması için 500 gram ince bulgur üzerine 2 bardak sıcak su ilave edilir ve üstü kapatılarak demlenmeye bırakılır Bulgur yaklaşık 15 dakika yumuşadıktan sonra diğer malzemeler de ilave edilerek, macun kıvamını alana kadar yoğurulur Üçüncü aşama: Hazırlamış olduğumuz hamuru yumurta büyüklüğünde parçalar halinde top top yaparız ve bir tepside hepsi eşit büyüklükte olacak şekilde içlerini doldurmak üzere dizeriz Her bir hamur topunun içini işaret parmağımızla açarak tatlı kaşığı yardımı ile içini sıkıca hazırlamış olduğumuz harç ile doldurur ve üstten kapatarak içli köftelerimize şekil veririz Bu aşamada köftelerin ele yapışmasını önlemek ve hamurunu daha ince açabilmek için bir tabakta ılık suyla sürekli elimizi ıslatıyoruz Köfteleri kızartmak için 2 bardak ayçiçek yağını bir tavada kızdıralım Köftelerin pişerken fazla yağ emmemesi için ayçiçek yağının kızgın ve bolca olmasına dikkat edelim ki köfteler bir ters düz yapmada fazla yağ emmeden kızarsın Afiyet olsun
*500 gram orta yağlı kuzu kıyma (2 defa çekilmiş)
*3 adet orta boy kuru soğan
*1 bardak ince kıyılmış ceviz içi
*Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
*Kararınıza göre acı toz kırmızıbiber, tuz, kimyon, karabiber
İçli köfte hamuru İçin gerekli malzemeler:
*250 gram yağsız dana kıyma
*500 gram ince bulgur
*3 kaşık irmik
*3 kaşık un
*1 adet yumurta
*1 kaşık domates salçası
*1 adet biber salçası
*Tuz, karabiber, pul biber
*2 bardak sıcak su
Köfteleri kızartmak için:
*2 bardak ayçiçek yağı
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Birinci aşama: iç harcı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz 3 adet orta boy kuru soğanı doğrayıp Yarım çay bardağı ayçiçek yağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuruyoruz 500 gram orta yağlı kuzu kıyma ekleyerek kavuruyoruz Kararınıza göre acı toz kırmızı biber, tuz, kimyon, karabiber ilave ettikten sonra 1 bardak ince kıyılmış ceviz içi ekleyerek soğumaya bırakıyoruz Cevizler havanda dövülebilir, ancak dişe gelecek şekilde fazla ezilmemeli İkinci aşama: Hamurun hazırlanması için 500 gram ince bulgur üzerine 2 bardak sıcak su ilave edilir ve üstü kapatılarak demlenmeye bırakılır Bulgur yaklaşık 15 dakika yumuşadıktan sonra diğer malzemeler de ilave edilerek, macun kıvamını alana kadar yoğurulur Üçüncü aşama: Hazırlamış olduğumuz hamuru yumurta büyüklüğünde parçalar halinde top top yaparız ve bir tepside hepsi eşit büyüklükte olacak şekilde içlerini doldurmak üzere dizeriz Her bir hamur topunun içini işaret parmağımızla açarak tatlı kaşığı yardımı ile içini sıkıca hazırlamış olduğumuz harç ile doldurur ve üstten kapatarak içli köftelerimize şekil veririz Bu aşamada köftelerin ele yapışmasını önlemek ve hamurunu daha ince açabilmek için bir tabakta ılık suyla sürekli elimizi ıslatıyoruz Köfteleri kızartmak için 2 bardak ayçiçek yağını bir tavada kızdıralım Köftelerin pişerken fazla yağ emmemesi için ayçiçek yağının kızgın ve bolca olmasına dikkat edelim ki köfteler bir ters düz yapmada fazla yağ emmeden kızarsın Afiyet olsun