Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler içi için:


*1 kg orta yağlı kıyma
*1 kg soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı karabiber
*250g tereyağı ya da margarin

Dışı için:


*1 kg köftelik bulgur
*3 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*2 yumurta

İçli Köfte Tarifi Yapılışı İçli köfte için hem iç hem de dış malzemeleri köftenin yapımından en az 3 gün öncesinden hazırlanıp dolapta bekletilmesi gerekir İç harç donacak, dış harç ise daha kolay şekil verebileceğiniz kıvama gelecektir
İlk olarak iç harcı hazırlayalım
Soğanları çok ince bir şekilde kesin *Diğer yandan tavayı küçük ocağın kısık ateşine koyun ve kıymayı tavaya alın Suyunu çekene kadar kavurun Daha sonra soğanı ve yağı ilave edin *Yine kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin Bu işlem 11,5 saat sürecektir İç harç piştikten sonra salçayı ve baharatları ekleyin 20dk daha kavurup ocaktan alın Salçanızın tuz oranına göre tuzunu ayarlamayı unutmayın Ocaktan aldığınız iç harcı ara ara karıştırmayı unutmadan oda sıcaklığında yağının donmasını bekleyin Soğuduktan sonra buzdolabının alt kısmına koyarak iyice soğumasını sağlayın Son olarak saklama kabına aldığınız iç harcı derin dondurucuya kaldırın ve artık dondurun
Dışı için irmik ve bulguru karıştırın Baharatları ekleyin yaklaşık 3 su bardağı soğuk su ile karışımı ıslatın (Yoğururken elimizi batırmak için ayrıca bir kase suyu yanınızda bulundurun) Karıştırdıktan sonra yumurta ve salçayı ekleterek tekrar yoğurun Daha sonra unu ekleyin güzelce yoğurun Hamur tepsiye yapışmayacak kıvama gelene kadar güzelce yoğurun Karışımı bozdolabı poşetine koyarak dolaba kaldırın( derin dondurucuya DEĞİL)
3 gün dış harcımız şekil vermek için ideal kıvama gelmiş olacak Daha önce de yapılabilir ama biraz zorlanabilirsiniz
Buzluktan iç harcı alarak dolabın normal bölmesine alın Kullanacağınız kadarını alarak bıçak yardımı ile parçalayın Aynı şekilde dış harcın da kullanacağınız kadarını alarak kalanı buzdolabında bekletin Aslında az az dolaptan alarak kullanmanız gerekiyor, çünkü her iki harçta soğuk olmalı
Elinizi suya batırarak bardak şeklinde yaptığınız dış harcın içerisine kıymalı harçtan koyarak top şeklinde getirin*Köfteleri şekillendirdikten sonra (her 34 köftede bir) yine uzun süre dışarıda tutmadan tabanına poşet serdiğiniz bir tepsi ile ya da yayvan bir kap ile buzluğa kaldırın İçli köfteniz tamamen donduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak pişireceğiniz vakte kadar buzlukta saklayabilirsiniz Öncelikle tepside dondurmamızın nedeni köfteleri şekillendirdikten sonra hemen poşete koyarsak birbirine yapışacaktır ve pişirirken sorun olacaktır
Köfteleri pişirmek istediğinizde derince bir kapta suyu kaynatın, içine 1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 çay kaşığı tuz atın Köftelerin buzunun çözülmesini beklemeden tencereye üst üste gelmeyecek şekilde koyun Pişen köfteler yüzeye çıkacaktır Yüzeye çıktıktan sonra 45dk daha pişirip servis yapabilirsiniz Sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ederim
Bu tarif Adana’dan olan arkadaşım Nilüfer’e ait Bize Adana yöresinden bol bol tarif sunan marifetli arkadaşımla sizler için video da çektik Köftenin nasıl şekillendirildiğini gösterdi Özellikle ilk kez yapacaklar için çok faydalı olacağını düşünüyorum Videoyu yazının devamında bulabilirsiniz
İç harç: Dışı için: Şekil verme: Pişirme: *
*
*
*
*
 
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt