iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler İçi için;
*Kıyma
*Soğan
*Maydanoz
*Tuz
*Kara biber
*Pul biber
*Salça
Dışı için
*İnce köftelik bulgur
*Yumurta
*Un
*Tuz
*Su
*Salça
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle sunu belirteyim ben içli köfteyi çok yapıp derin dondurucuya koyup daha sonra kızartarak tüketiyorumYaklaşık 3 kilo ince bulgura 3 kilo kıyma ve yaklaşık 5 kiloda soğan gidiyor Kıymamızı bol soğanla iyice kavurup salçasını tuzunu ve baharatlarını koyup iyice suyunu çektirene kadar kavuruyoruzKup kuru olması gerekiyorAltını kapatıp maydanozunu da koyup soğumaya bırakıyoruz Daha sonra ince köftelik bulgurumuzu kısır yapar gibi sıcak suyla ıslatıp bekletiyoruz şişen bulgura tuz salça soyup iyice karıştırıyoruz İçine yumurtamızı kırıyoruz ( yumurtayı kırmadan önce bulgurumuzun soğuduğuna emin olmamız gerekiyor ve yumurta sayısını bulgurumuzun kilosuna göre ayarlıyoruzKilo başı 1 yumurta ) daha sonra içine yaklaşık yarım kilo un koyup azar azar soğuk su koyarak çiğ köfte yoğurur gibi yoğuruyoruz olup olmadığını elimize bir parça alıp köfteyi yaparken açtığımız gibi deneye bilirizEğer elimizde dağılmıyorsa hamur kıvama gelmiştirEğer gelmediyse un ve su koyarak tekrar yoğuruyoruz Hazır olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayım içini açıyoruz kıymamızdan koyup kapatıyoruz Daha sonra tepsilere koyup derin dondurucuda bir iki gün dondurup poşetliyoruz Yaklaşık bu malzemeden 180 tane köfte çıkıyorAfiyet olsun
*Kıyma
*Soğan
*Maydanoz
*Tuz
*Kara biber
*Pul biber
*Salça
Dışı için
*İnce köftelik bulgur
*Yumurta
*Un
*Tuz
*Su
*Salça
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle sunu belirteyim ben içli köfteyi çok yapıp derin dondurucuya koyup daha sonra kızartarak tüketiyorumYaklaşık 3 kilo ince bulgura 3 kilo kıyma ve yaklaşık 5 kiloda soğan gidiyor Kıymamızı bol soğanla iyice kavurup salçasını tuzunu ve baharatlarını koyup iyice suyunu çektirene kadar kavuruyoruzKup kuru olması gerekiyorAltını kapatıp maydanozunu da koyup soğumaya bırakıyoruz Daha sonra ince köftelik bulgurumuzu kısır yapar gibi sıcak suyla ıslatıp bekletiyoruz şişen bulgura tuz salça soyup iyice karıştırıyoruz İçine yumurtamızı kırıyoruz ( yumurtayı kırmadan önce bulgurumuzun soğuduğuna emin olmamız gerekiyor ve yumurta sayısını bulgurumuzun kilosuna göre ayarlıyoruzKilo başı 1 yumurta ) daha sonra içine yaklaşık yarım kilo un koyup azar azar soğuk su koyarak çiğ köfte yoğurur gibi yoğuruyoruz olup olmadığını elimize bir parça alıp köfteyi yaparken açtığımız gibi deneye bilirizEğer elimizde dağılmıyorsa hamur kıvama gelmiştirEğer gelmediyse un ve su koyarak tekrar yoğuruyoruz Hazır olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayım içini açıyoruz kıymamızdan koyup kapatıyoruz Daha sonra tepsilere koyup derin dondurucuda bir iki gün dondurup poşetliyoruz Yaklaşık bu malzemeden 180 tane köfte çıkıyorAfiyet olsun