iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte (Salatalık İle Kolay Açım) Tarifi İçin Malzemeler
2 kase köftelik bulgur 1 su bardağı kısırlık bulgur Islatmak için
Ilık su ve tuz İç Harcı için;
4 adet büyük boy patates 2 adet kuru soğan 1 yumruk büyüklüğünde dana kıyma 1 yemek kaşığı salça Tuz karabiber pulbiber kimyon (İsteğinize göre atın) Eğer isterseniz iç harcını başka bir harç da yapabilirsiniz
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 45dk
Pişirme: 15dk
İçli Köfte (Salatalık İle Kolay Açım) Tarifi Yapılışı
İçli köfteyi asla elimle açamam diyenlerdenseniz mutlaka deneyin bu tarifi salatalık ile açması o kadar kolay ki sık sık yapmak isteyeceksiniz
Öncelikle bulgurlarımızı karıştıralım 1 yemek kaşığı dolusu tuz atalım ve 15 dakika kadar bekletelim Bulgurumuz suyunu alana kadar biz iç harcımızı hazırlayalım Patateslerimizi haslayıp soyup çatal yardımı ile ezelim Ayrı bir tavada soğanlarımızı doğrayıp zeytinyağında kavuralım Kavrulduktan sonra kıymamızı katıp eze eze pişirelim 1 kaşık salçamızı da katalım ve iyice yedirelim Haşlanmış ve çatalla ezilmiş olan patateslerimizi de katalım ve karıştıralım Son olarak tuz, pulbiber, karabiber, kimyon atalım ve ocağın altını kapatalım harcımız hazır resimde görüldüğü gibi cevizden daha iri parçalar koparalım Yuvarlayıp salatalık yardımı ile açalım yırtmamaya dikkat edin yırtılan olursa yuvarlayıp tekrar acın İç harcımızdan koyup kapatalım Bütün hamura ayni işlemi uygulayalım ayrı bir tencerede su kaynatalım Tuz atalım suya Ve su iyice kaynadıktan sonra teker teker içli köftelerimizi katalım haşlayalım 15 dakika kadar haşladıktan sonra alalım sudan Eritilmiş tereyağına bulayarak servis yapalım isterseniz haşlanmış şekilde yeyin, isterseniz tereyağında bulayın yada haşlamadan direk kızartarak da yiyebilirsiniz Bu içli köfte memleketim Malatya yöresinin tarifidir Afiyet Olsun
2 kase köftelik bulgur 1 su bardağı kısırlık bulgur Islatmak için
Ilık su ve tuz İç Harcı için;
4 adet büyük boy patates 2 adet kuru soğan 1 yumruk büyüklüğünde dana kıyma 1 yemek kaşığı salça Tuz karabiber pulbiber kimyon (İsteğinize göre atın) Eğer isterseniz iç harcını başka bir harç da yapabilirsiniz
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 45dk
Pişirme: 15dk
İçli Köfte (Salatalık İle Kolay Açım) Tarifi Yapılışı
İçli köfteyi asla elimle açamam diyenlerdenseniz mutlaka deneyin bu tarifi salatalık ile açması o kadar kolay ki sık sık yapmak isteyeceksiniz
Öncelikle bulgurlarımızı karıştıralım 1 yemek kaşığı dolusu tuz atalım ve 15 dakika kadar bekletelim Bulgurumuz suyunu alana kadar biz iç harcımızı hazırlayalım Patateslerimizi haslayıp soyup çatal yardımı ile ezelim Ayrı bir tavada soğanlarımızı doğrayıp zeytinyağında kavuralım Kavrulduktan sonra kıymamızı katıp eze eze pişirelim 1 kaşık salçamızı da katalım ve iyice yedirelim Haşlanmış ve çatalla ezilmiş olan patateslerimizi de katalım ve karıştıralım Son olarak tuz, pulbiber, karabiber, kimyon atalım ve ocağın altını kapatalım harcımız hazır resimde görüldüğü gibi cevizden daha iri parçalar koparalım Yuvarlayıp salatalık yardımı ile açalım yırtmamaya dikkat edin yırtılan olursa yuvarlayıp tekrar acın İç harcımızdan koyup kapatalım Bütün hamura ayni işlemi uygulayalım ayrı bir tencerede su kaynatalım Tuz atalım suya Ve su iyice kaynadıktan sonra teker teker içli köftelerimizi katalım haşlayalım 15 dakika kadar haşladıktan sonra alalım sudan Eritilmiş tereyağına bulayarak servis yapalım isterseniz haşlanmış şekilde yeyin, isterseniz tereyağında bulayın yada haşlamadan direk kızartarak da yiyebilirsiniz Bu içli köfte memleketim Malatya yöresinin tarifidir Afiyet Olsun