iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur (500 gr)
250 gr çiğköftelik dana kıyma
1 çay fincanı irmik
1 yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
İç malzeme
500 gr az yağlı kıyma
5 soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz veya antepfıstığı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı biber salçası
İçli köfte hazırlanışı
Köftenin iç malzemesini hazırlamak için, soğanları soyup doğrayın Kıymayı tavada kavurun Margarin ve soğanı ilave edip karıştırarak kavurun Tuz, salça, baharat ve cevizi ekleyip ocaktan alın Soğumaya bırakın
Bulguru tepsiye alın İrmiği ilave edip 1 avuç su serpip ıslatın Kıymayı tepsinin diğer yarısına alın Tuz ve baharatları serpin
Bulguru azar azar kıymaya ilave edip birbirine yedirinceye kadar yoğurun Ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp elinizle yuvarlayarak top haline getirin İşaret parmağının yardımı ile avuç içinde döndürerek bu toplardan içi oyuk, bir tarafı açık kubbeler hazırlayın Ortasına iç malzemeden doldurup köfteyi yavaş yavaş çevirerek açık tarafı kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin
Sıvıyağı tavada kızdırın Hazırladığınız köfteleri fazla kararmayacak şekilde kızartıp servis tabağına alın Maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile sıcak servis yapın
2 su bardağı ince bulgur (500 gr)
250 gr çiğköftelik dana kıyma
1 çay fincanı irmik
1 yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
İç malzeme
500 gr az yağlı kıyma
5 soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz veya antepfıstığı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı biber salçası
İçli köfte hazırlanışı
Köftenin iç malzemesini hazırlamak için, soğanları soyup doğrayın Kıymayı tavada kavurun Margarin ve soğanı ilave edip karıştırarak kavurun Tuz, salça, baharat ve cevizi ekleyip ocaktan alın Soğumaya bırakın
Bulguru tepsiye alın İrmiği ilave edip 1 avuç su serpip ıslatın Kıymayı tepsinin diğer yarısına alın Tuz ve baharatları serpin
Bulguru azar azar kıymaya ilave edip birbirine yedirinceye kadar yoğurun Ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp elinizle yuvarlayarak top haline getirin İşaret parmağının yardımı ile avuç içinde döndürerek bu toplardan içi oyuk, bir tarafı açık kubbeler hazırlayın Ortasına iç malzemeden doldurup köfteyi yavaş yavaş çevirerek açık tarafı kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin
Sıvıyağı tavada kızdırın Hazırladığınız köfteleri fazla kararmayacak şekilde kızartıp servis tabağına alın Maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile sıcak servis yapın