iltasyazilim
FD Üye
Dış harcı için
3 su bardağı ince bulgur 1 yumurta 1 çay bardağı un 1 çay bardğı irmik 250 gr kadar iki kere çekilmiş sinirsiz kıyma Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası İç malzemesi;
4 büyük soğan 500 gr kıyma 200 gr ceviz Tuz, karabiber, pul biber Kuru nane Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İnce bulgur ve irmik karıştırılır,biraz sıcak su eklenerek kabarması sağlanır
Bu arada soğanlar yağda kavrulur ,içine kıyma eklenerek kıyma suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edilir Daha sonra baharatlar ve ceviz
eklenir bi kenarda soğumaya bırakılır Bulgurlar yumuşayınca içine bütün malzeme koyulur ve arada su serperek yoğrulur, (aynı hamur kıvamı gibi olmalı) bu hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınır eller ıslatılarak oyulur,iç malzemesi koyulur ,kapatılır ve bol yağda kızartılır
nefisyemektarifleri
3 su bardağı ince bulgur 1 yumurta 1 çay bardağı un 1 çay bardğı irmik 250 gr kadar iki kere çekilmiş sinirsiz kıyma Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası İç malzemesi;
4 büyük soğan 500 gr kıyma 200 gr ceviz Tuz, karabiber, pul biber Kuru nane Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İnce bulgur ve irmik karıştırılır,biraz sıcak su eklenerek kabarması sağlanır
Bu arada soğanlar yağda kavrulur ,içine kıyma eklenerek kıyma suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edilir Daha sonra baharatlar ve ceviz
eklenir bi kenarda soğumaya bırakılır Bulgurlar yumuşayınca içine bütün malzeme koyulur ve arada su serperek yoğrulur, (aynı hamur kıvamı gibi olmalı) bu hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınır eller ıslatılarak oyulur,iç malzemesi koyulur ,kapatılır ve bol yağda kızartılır
nefisyemektarifleri