iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dışı İçin:
*Yarım kg ince köftelik bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
İç Harcı İçin:
*500 gr yağsız kıyma
*150 g tereyağ veya margarin
*3 büyük soğan
*Maydanoz
*Kırmızı toz biber veya pul biber
*Ceviz
*Tuz
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Kıymayı ve yağı bir tencereye alın ve kavurun Soğanları rendeleyin ve kıymanın içine katın iyice kavurun, içine kırmızı toz biberi bolca ekleyin ve ince kıyılmış maydanozu da bu karışıma ekleyip tuzunu atıp soğumaya bırakın Ben bir gün önceden bu içi hazırlıyorum ve buzdolabında bekletiyorum Şimdi köftenin dışını hazırlayalım
Bulguru sıcak su ile ıslatıp bekleyin; yumurta, irmik, tuz ve salçasını da ekleyip yoğurun ve azar azar unu ekleyin Yanınıza soğuk su alın ve az az ekleyerek macun kıvamında bir bulgur hamuru elde edin*Ve köfteleri cevizden biraz büyük alın ve içini çanak şeklinde açın harcı koyup kapatın Bütün köfteleri böyle hazırlayın ve kaynamış tuzlu suda haşlayın
Üzerine tereyağ ve pul biber gezdirip servis yapın*Afiyet olsun
*Yarım kg ince köftelik bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
İç Harcı İçin:
*500 gr yağsız kıyma
*150 g tereyağ veya margarin
*3 büyük soğan
*Maydanoz
*Kırmızı toz biber veya pul biber
*Ceviz
*Tuz
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Kıymayı ve yağı bir tencereye alın ve kavurun Soğanları rendeleyin ve kıymanın içine katın iyice kavurun, içine kırmızı toz biberi bolca ekleyin ve ince kıyılmış maydanozu da bu karışıma ekleyip tuzunu atıp soğumaya bırakın Ben bir gün önceden bu içi hazırlıyorum ve buzdolabında bekletiyorum Şimdi köftenin dışını hazırlayalım
Bulguru sıcak su ile ıslatıp bekleyin; yumurta, irmik, tuz ve salçasını da ekleyip yoğurun ve azar azar unu ekleyin Yanınıza soğuk su alın ve az az ekleyerek macun kıvamında bir bulgur hamuru elde edin*Ve köfteleri cevizden biraz büyük alın ve içini çanak şeklinde açın harcı koyup kapatın Bütün köfteleri böyle hazırlayın ve kaynamış tuzlu suda haşlayın
Üzerine tereyağ ve pul biber gezdirip servis yapın*Afiyet olsun