iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı un
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Karabiber
*Tuz
*Pulbiber
İçi;
*300 gr kıyma
*1 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 şu bardağı dövülmüş ceviz
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Önce iç hazırlanır
Tereyağında kıymanın rengi dönünceye kadar kavrulur
Üzerine yemekli doğranmış soğan eklenir
Soğan yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir
Karabiber ve tuzu eklenerek soğumaya bırakılır
Soğuyunca ceviz eklenir
Hamuru yoğurmadan evvel irmik ve bulgur karışımı üzeri biraz geçecek şekilde sıcak su ile ıslatılır Kısır yapıyormuş gibi yani Suyunu çekince diğer malzemeler de eklenerek hamur macun kıvamı alana dek yoğrulur
Şekil verme aşamasında elen ve su benim en büyük yardımcım Diğer türlü dağılma meydana geliyor Dağılma olmaması ve hamuru ele yapışmaması için ceviz büyüklüğünde kopardığım hamura şekil vermeden önce eleni ıslatıyorum İçini baş parmağımla oyup kenarları ince oluncaya dek diğer elimle hamuru inceliyorum
İçi oyulan çanak şeklini alan hamura 1 kaşık iç konularak uç kısımları birbirine tutturulur Tekrar elen ıslatılıp 1 avuç arasında döndürülerek şekil verilir
Hamurun kapatılmasından önce çanak şekli verirken hamurda kopmalar yada yer yer ayrılmalar olabilir Su ile yapılan son şekil verme bu sorunu çözecektir İyice şekil verilse dahi kıymalı harç görünüyor ise hamurdan yama yapılabilir
Geniş bir tavaya içli köftenin yarısına gelecek şekilde yağ koyulur İyice ısınınca içli köfteler önlü arkalı kızartılır
Bu şekilde 15 adet içli köfte hazırladım ve dağılan hiç olmadı
Afiyet olsun
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı un
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Karabiber
*Tuz
*Pulbiber
İçi;
*300 gr kıyma
*1 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 şu bardağı dövülmüş ceviz
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Önce iç hazırlanır
Tereyağında kıymanın rengi dönünceye kadar kavrulur
Üzerine yemekli doğranmış soğan eklenir
Soğan yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir
Karabiber ve tuzu eklenerek soğumaya bırakılır
Soğuyunca ceviz eklenir
Hamuru yoğurmadan evvel irmik ve bulgur karışımı üzeri biraz geçecek şekilde sıcak su ile ıslatılır Kısır yapıyormuş gibi yani Suyunu çekince diğer malzemeler de eklenerek hamur macun kıvamı alana dek yoğrulur
Şekil verme aşamasında elen ve su benim en büyük yardımcım Diğer türlü dağılma meydana geliyor Dağılma olmaması ve hamuru ele yapışmaması için ceviz büyüklüğünde kopardığım hamura şekil vermeden önce eleni ıslatıyorum İçini baş parmağımla oyup kenarları ince oluncaya dek diğer elimle hamuru inceliyorum
İçi oyulan çanak şeklini alan hamura 1 kaşık iç konularak uç kısımları birbirine tutturulur Tekrar elen ıslatılıp 1 avuç arasında döndürülerek şekil verilir
Hamurun kapatılmasından önce çanak şekli verirken hamurda kopmalar yada yer yer ayrılmalar olabilir Su ile yapılan son şekil verme bu sorunu çözecektir İyice şekil verilse dahi kıymalı harç görünüyor ise hamurdan yama yapılabilir
Geniş bir tavaya içli köftenin yarısına gelecek şekilde yağ koyulur İyice ısınınca içli köfteler önlü arkalı kızartılır
Bu şekilde 15 adet içli köfte hazırladım ve dağılan hiç olmadı
Afiyet olsun