Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçli Köfte

İçli Köfte

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı un
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Karabiber
*Tuz
*Pulbiber

İçi;


*300 gr kıyma
*1 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 şu bardağı dövülmüş ceviz

Kızartmak için;


*Sıvı yağ

İçli Köfte Tarifi Yapılışı Önce iç hazırlanır
Tereyağında kıymanın rengi dönünceye kadar kavrulur
Üzerine yemekli doğranmış soğan eklenir
Soğan yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir
Karabiber ve tuzu eklenerek soğumaya bırakılır
Soğuyunca ceviz eklenir
Hamuru yoğurmadan evvel irmik ve bulgur karışımı üzeri biraz geçecek şekilde sıcak su ile ıslatılır Kısır yapıyormuş gibi yani Suyunu çekince diğer malzemeler de eklenerek hamur macun kıvamı alana dek yoğrulur
Şekil verme aşamasında elen ve su benim en büyük yardımcım Diğer türlü dağılma meydana geliyor Dağılma olmaması ve hamuru ele yapışmaması için ceviz büyüklüğünde kopardığım hamura şekil vermeden önce eleni ıslatıyorum İçini baş parmağımla oyup kenarları ince oluncaya dek diğer elimle hamuru inceliyorum
İçi oyulan çanak şeklini alan hamura 1 kaşık iç konularak uç kısımları birbirine tutturulur Tekrar elen ıslatılıp 1 avuç arasında döndürülerek şekil verilir
Hamurun kapatılmasından önce çanak şekli verirken hamurda kopmalar yada yer yer ayrılmalar olabilir Su ile yapılan son şekil verme bu sorunu çözecektir İyice şekil verilse dahi kıymalı harç görünüyor ise hamurdan yama yapılabilir
Geniş bir tavaya içli köftenin yarısına gelecek şekilde yağ koyulur İyice ısınınca içli köfteler önlü arkalı kızartılır
Bu şekilde 15 adet içli köfte hazırladım ve dağılan hiç olmadı
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,675Mesajlar
29,761Kullanıcılar
FFvenomSon üye
Üst Alt