iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur
*2 su bardağı buğday kırığı
*Bir tatlı kaşığı tuz
*Ve kaynar su
İç harcı için:
*23 baş soğan ince doğranmış
*300 gr dana kıyma
*Yemek kaşığı yarısı kadar domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*İsteğe bağlı pul biber
*Bir demet maydanoz
*Haşlamak için yeteri kadar kaynar su
İçli Köfte Tarifi Yapılışı İnce bulgur ve buğday kırığı bire bir ölçüsünde derin bir kaba alınır Tuz eklenir ve üstünü örtecek kadar kaynar su ilave edilir Bir iki karıştırılır Bir kapakla kapatılıp şişmesi beklenir Bu arada sıvı yağ koyduğumuz tavaya soğanları alalım, üç beş dakika kavuralım sonra salçaları ekleyip kokusunu çıkarana kadar iki dakika gibi kavuralım Sonra kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyip on dakika kadar çevire çevire pişirelim Ocağı söndürüp maydanozları ekleyip soğumaya bırakalım Bu arada hamurumuza dönelim Hamur şişmiştir Ilık su hazırlayıp elimizi zaman zaman bu su ile ıslatıp hamuru iyice yoğuralım Hatta yere bir bez serip kabı buraya alıp iki elimizi yumruk yapıp yoğuralım Püf noktası bu iyice yoğurmak Sonra hamurdan avuç içini doldurup azıcık taşar miktarda parçalar koparıp sağ elimizin işaret parmağı ile açıyoruz Arada parmağınızı ıslatın ki hamur ele yapışmasın Sonra tatlı kaşığı ile kıyma harcımızdan ekleyip hamurun açık kısmını yine parmaklarınızı ıslatıp uçlarını yapıştırın Hamur veya harç bitene kadar devam Olur da hamurumuz fazla kalırsa poşetleyip buzluğa atın iki üç ay kalabilir
Sonra bir derin tenceredeki kaynayan suya biraz tuz atın Köfteleri de teker teker ve yavaşça suya bırakın 10 dakika yeter su yüzeyine çıkan köfte hazır demek Afiyet olsun
*2 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur
*2 su bardağı buğday kırığı
*Bir tatlı kaşığı tuz
*Ve kaynar su
İç harcı için:
*23 baş soğan ince doğranmış
*300 gr dana kıyma
*Yemek kaşığı yarısı kadar domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*İsteğe bağlı pul biber
*Bir demet maydanoz
*Haşlamak için yeteri kadar kaynar su
İçli Köfte Tarifi Yapılışı İnce bulgur ve buğday kırığı bire bir ölçüsünde derin bir kaba alınır Tuz eklenir ve üstünü örtecek kadar kaynar su ilave edilir Bir iki karıştırılır Bir kapakla kapatılıp şişmesi beklenir Bu arada sıvı yağ koyduğumuz tavaya soğanları alalım, üç beş dakika kavuralım sonra salçaları ekleyip kokusunu çıkarana kadar iki dakika gibi kavuralım Sonra kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyip on dakika kadar çevire çevire pişirelim Ocağı söndürüp maydanozları ekleyip soğumaya bırakalım Bu arada hamurumuza dönelim Hamur şişmiştir Ilık su hazırlayıp elimizi zaman zaman bu su ile ıslatıp hamuru iyice yoğuralım Hatta yere bir bez serip kabı buraya alıp iki elimizi yumruk yapıp yoğuralım Püf noktası bu iyice yoğurmak Sonra hamurdan avuç içini doldurup azıcık taşar miktarda parçalar koparıp sağ elimizin işaret parmağı ile açıyoruz Arada parmağınızı ıslatın ki hamur ele yapışmasın Sonra tatlı kaşığı ile kıyma harcımızdan ekleyip hamurun açık kısmını yine parmaklarınızı ıslatıp uçlarını yapıştırın Hamur veya harç bitene kadar devam Olur da hamurumuz fazla kalırsa poşetleyip buzluğa atın iki üç ay kalabilir
Sonra bir derin tenceredeki kaynayan suya biraz tuz atın Köfteleri de teker teker ve yavaşça suya bırakın 10 dakika yeter su yüzeyine çıkan köfte hazır demek Afiyet olsun