iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dış hamur malzemeleri:
*3 bardak kısırlık bulgur
*1 su bardaği un
*1 yumurta
*Yarım kaşık salça
*Tuz
İç harcı:
*1 kg kuru soğan
*Yarım kilo yağlı kıyma
*200 gr margarin yada tereyağı
*1 su bardağı ceviz
*Tuz
*Bu verdiğim ölçü tek ölçüdür Ben buzluğa koyduğumdan fotolardaki çift ölçüdür
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı yapmayla başlıyoruz Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağımız ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Kavrulan soğanlarımıza kıymamızı ve tuzumuzu ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyoruz Kavrulan iç harcımıza iri kıyılmış cevizlerimizi ilave edip altını kapıyoruz Bikaç saat dinlenmeye soğumaya bırakıyoruz
Şimdi gelelim hamurumuza sadece bulguru ve tuzu bir kaba koyup 2 bardak ılıktan hafif sıcak su ile ıslatıyoruz Dikkat edin su kaynamış olmasın Bulgur haşlanmasın Bir saat bu şekilde bekletiyoruz Daha sonra unu, yumurtayı ve salçamızı ekleyip ellerimizi hafif hafif ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz 5 dk yoğurmak yeterli gelecektir
Evet hamurumuzda hazır cevizden az büyük parçalar koparıp ellerimizi ıslatarak açmaya başlıyoruz hamuru elimizde yuvarlayip salatalığı sürekli ıslatarak da salatalık ile de açabilirsiniz Gayet güzel oluyor Neyse hamuru açıp içerisine iç harcımızı koyup kapatıyoruz
Kaynamış tuzlu suda haşlıyoruz İsterseniz haşlanmış köftelere kızarmış tereyağı döküp servis edebilirsiniz Daha lezzetli olur İsterseniz sade, yada sıvı yağda kızartabilirsiniz tercih size kalmış
Not; Ben bu köfteyi akşamdan yapıp poşetle üstünü örtüp dolaba koyuyorum Ertesi günde pişiriyorum Çok fazla yapmışşam derin dondurucuda dondurup yapacağım zaman çıkarıp haşlıyorum Dolapta hazır yemek oluyor
*
*3 bardak kısırlık bulgur
*1 su bardaği un
*1 yumurta
*Yarım kaşık salça
*Tuz
İç harcı:
*1 kg kuru soğan
*Yarım kilo yağlı kıyma
*200 gr margarin yada tereyağı
*1 su bardağı ceviz
*Tuz
*Bu verdiğim ölçü tek ölçüdür Ben buzluğa koyduğumdan fotolardaki çift ölçüdür
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı yapmayla başlıyoruz Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağımız ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Kavrulan soğanlarımıza kıymamızı ve tuzumuzu ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyoruz Kavrulan iç harcımıza iri kıyılmış cevizlerimizi ilave edip altını kapıyoruz Bikaç saat dinlenmeye soğumaya bırakıyoruz
Şimdi gelelim hamurumuza sadece bulguru ve tuzu bir kaba koyup 2 bardak ılıktan hafif sıcak su ile ıslatıyoruz Dikkat edin su kaynamış olmasın Bulgur haşlanmasın Bir saat bu şekilde bekletiyoruz Daha sonra unu, yumurtayı ve salçamızı ekleyip ellerimizi hafif hafif ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz 5 dk yoğurmak yeterli gelecektir
Evet hamurumuzda hazır cevizden az büyük parçalar koparıp ellerimizi ıslatarak açmaya başlıyoruz hamuru elimizde yuvarlayip salatalığı sürekli ıslatarak da salatalık ile de açabilirsiniz Gayet güzel oluyor Neyse hamuru açıp içerisine iç harcımızı koyup kapatıyoruz
Kaynamış tuzlu suda haşlıyoruz İsterseniz haşlanmış köftelere kızarmış tereyağı döküp servis edebilirsiniz Daha lezzetli olur İsterseniz sade, yada sıvı yağda kızartabilirsiniz tercih size kalmış
Not; Ben bu köfteyi akşamdan yapıp poşetle üstünü örtüp dolaba koyuyorum Ertesi günde pişiriyorum Çok fazla yapmışşam derin dondurucuda dondurup yapacağım zaman çıkarıp haşlıyorum Dolapta hazır yemek oluyor
*