iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Harç için;
*1 kilo köftelik bulgur
*Yarım kilo irmik
*1 yemek kaşığı tuz
*Sıcak su (malzemeleri yarıya indirebilirsiniz)
İç malzemesi için;
*500 gram tavuk göğsü
*5 tane soğan
*1 su bardağı pirinç
*Yarım demet maydanoz
*Tuz ve baharat
*1 yemek kaşığı salça
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Önce 1 litreye yakın suyu kaynatın, sonra köfte harcını büyük bir kaba koyup üstüne tuzu ekleyip sıcak suyu ekleyin karıştırıp, kapın ağzını kapatıp dinlendirin Sonra iç harcı için eti küçük kesip bir tavaya suyunu çekmesi için koyun diğer tarafta küçük boy tencerenize yarıya kadar su koyup kaynayınca içine pirinçi koyun *Pirinç yumuşayınca suyunu süzüp ayırın Soğanları da küçük doğrayıp ocağa alın Pişmeye yakın salçayı ekleyin, pişen eti ve pirinçi ekleyip karıştırın Baharatları ekleyin, ben göz kararı ekliyorum ama acı seviyorsanız acı yapın daha güzel oluyor maydanozu da ekleyip karıştırıp, ocağı kapatın
Dinlenen köfte harcını bir güzel yoğurun, yumuşak bir harç olsun ,ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp içini oyun sonra iç harcı ekleyip kapatın Hepsi bitince Büyük bir tencerenin yarısına kadar su ekleyip ocağa alın ,kaynamasını bekleyin, kaynayınca içine 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin, yaptığınız içli köftelerin 7 yada 8 tanesini koyun Köfteler suyun üstüne geldi mi çıkarın Parçalanmamasına dikkat edin, başından ayrılmayın Dikkat gerektiren bir yemek hepsini çıkardıktan sonra istediğiniz sosla servis edebilirsiniz (Artan köfte harcını buzluğa koyup sonra değerlendirebilirsiniz) Afiyet olsun
*
*1 kilo köftelik bulgur
*Yarım kilo irmik
*1 yemek kaşığı tuz
*Sıcak su (malzemeleri yarıya indirebilirsiniz)
İç malzemesi için;
*500 gram tavuk göğsü
*5 tane soğan
*1 su bardağı pirinç
*Yarım demet maydanoz
*Tuz ve baharat
*1 yemek kaşığı salça
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Önce 1 litreye yakın suyu kaynatın, sonra köfte harcını büyük bir kaba koyup üstüne tuzu ekleyip sıcak suyu ekleyin karıştırıp, kapın ağzını kapatıp dinlendirin Sonra iç harcı için eti küçük kesip bir tavaya suyunu çekmesi için koyun diğer tarafta küçük boy tencerenize yarıya kadar su koyup kaynayınca içine pirinçi koyun *Pirinç yumuşayınca suyunu süzüp ayırın Soğanları da küçük doğrayıp ocağa alın Pişmeye yakın salçayı ekleyin, pişen eti ve pirinçi ekleyip karıştırın Baharatları ekleyin, ben göz kararı ekliyorum ama acı seviyorsanız acı yapın daha güzel oluyor maydanozu da ekleyip karıştırıp, ocağı kapatın
Dinlenen köfte harcını bir güzel yoğurun, yumuşak bir harç olsun ,ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp içini oyun sonra iç harcı ekleyip kapatın Hepsi bitince Büyük bir tencerenin yarısına kadar su ekleyip ocağa alın ,kaynamasını bekleyin, kaynayınca içine 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin, yaptığınız içli köftelerin 7 yada 8 tanesini koyun Köfteler suyun üstüne geldi mi çıkarın Parçalanmamasına dikkat edin, başından ayrılmayın Dikkat gerektiren bir yemek hepsini çıkardıktan sonra istediğiniz sosla servis edebilirsiniz (Artan köfte harcını buzluğa koyup sonra değerlendirebilirsiniz) Afiyet olsun
*