iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dış hamuru için;
*2 kilo bulgur
*1 çay bardağı irmik
*2 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım su bardağı tel sehriye
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Su
İÇ HARCI İÇİN:
*1, 5 Kilo yağılı kıyma
*2 kilo soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı tuz,
*Sıvı yağ
KIZARTMAK İÇİN:
*SIVIYAĞ
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Bulguru, irmiği ılık su ile ıslatıyoruz tel şehriyeyi bi kasede üstünü *su geçecek şekilde ıslatıyoruz, 15 dakika kabardıktan sonra salça baharatlar ve tel şehriye katılarak yoğuruyoruz Ben makinede yoğurdum daha sonra un ve yumurtayı katarak iyice yoğuruyoruz ,hamuru dinlendirmeye bırakıyoruz İç harcını kavurmak için kıymayı tencereye koyarak suyunu çekene kadar kavuruyoruz ,daha sonra küp küp doğranmış soğanları atıyoruz ,kıymanın içine robotta da geçirebilirsiniz Kıyma soğanlar iyice kavrulduktan sonra sıvıyağını salçalarını *baharatlarını katarak kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Hamurdan bir parça alarak iç harç ile dolduruyoruz ben kıyma makinesinde şekillendirdim Daha sonra kızgın sıvıyağda kızartıyoruz
*2 kilo bulgur
*1 çay bardağı irmik
*2 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım su bardağı tel sehriye
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Su
İÇ HARCI İÇİN:
*1, 5 Kilo yağılı kıyma
*2 kilo soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı tuz,
*Sıvı yağ
KIZARTMAK İÇİN:
*SIVIYAĞ
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Bulguru, irmiği ılık su ile ıslatıyoruz tel şehriyeyi bi kasede üstünü *su geçecek şekilde ıslatıyoruz, 15 dakika kabardıktan sonra salça baharatlar ve tel şehriye katılarak yoğuruyoruz Ben makinede yoğurdum daha sonra un ve yumurtayı katarak iyice yoğuruyoruz ,hamuru dinlendirmeye bırakıyoruz İç harcını kavurmak için kıymayı tencereye koyarak suyunu çekene kadar kavuruyoruz ,daha sonra küp küp doğranmış soğanları atıyoruz ,kıymanın içine robotta da geçirebilirsiniz Kıyma soğanlar iyice kavrulduktan sonra sıvıyağını salçalarını *baharatlarını katarak kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Hamurdan bir parça alarak iç harç ile dolduruyoruz ben kıyma makinesinde şekillendirdim Daha sonra kızgın sıvıyağda kızartıyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.