Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İcli koftenin hamuru nasıl hazırlanır?

İcli koftenin hamuru nasıl hazırlanır?
0
99

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
İcli koftenin hamuru

İcli Kofte Hamur Malzemeleri;

Yarım kilo incekoftelik bulgur 250 gr 2 kez cekilmiş ciğ koftelik kıyma Yarım su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı domates salcası 1 yemek kaşığı biber salcası Tuz Kıyma makinası yoksa bulguru ıslatmak icin su

İc malzemesi:
500 gr orta yağlı kıyma 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı iri cekilmiş ceviz ici yada antep fıstığı Karabiber, tuz, kırmızı biber İcli kofte yapım aşamaları

İcli Kofte Nasıl Yapılır?



İc koftenin tarifi

Tereyağını geniş bir tencere yada tavaya alın İnce ince kıydığınız soğanları hafifce pembeleşene kadar orta ateşte kavurun Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu salıp cekinceye kadar kavurun
İcine ceviz ve baharatlarını ekleyerek 23 dakika daha kavurun Ocaktan alın
Soğuyan ici elinizde once yuvarlayıp sıkarak fotoğraf 1 deki gibi şekillendirin ve strec filmle uzerini kaparak buzdolabına koyun Dış hamuru hazırlanıncaya kadar icler katılaşsın

İcli Kofte Dış Hamurun Yapımı:

İnce bulgurun uzerini biraz gececek kadar kaynar su ilave edilip şişmesini bekleyin Şişen bulgurun icine geri kalan tum mazlemeleri ekleyerek yaklaşık 15 dk (arada su ekleyerek) yoğurun
Elinizi yağlayın kıvama gelen harctan yumurtadan buyuk parcalar koparın ve avuc icinize alarak yuvarlayın
Avuc icinizde yuvarladığınız hamurun ortasına yavaş yavaş bastırıp yanlarından sıkarak fotoğraftaki gibi ortasına bir delik acın
Hamurdaki delik yeteri kadar buyuduğunde katılaşan ic harcı icine sokun
Elinizde dondurerek hafif hafif dondurerek ve bastırark tum ic malzemeyi yaplayın Kapatacağınız ucu hamuru zedelemeden hafif hafif sıkın ve duzeltin (fazlalık varsa ucundan koparabilirsiniz)
Doldurduğunuz icli kofteleri geniş bir tepsiye aralık bırakarak dizin

Kızartarak pişirmek icin:

Geniş ve derin bir tencerede bolca yağı kızdırın Kızgınyağda koftelerin kabuğu koyulaşıncaya kadar kızartılıp, kevgir yardımıyla pecete serilmiş tabağa alın

Haşlayarak pişirmek icin:

Haşlama yapmak icin yine derin bir kapta su kaynatılır, suya tuz ve biraz sıvıtağ eklenir Kofteler kaynar suda 23 dakika kadar pişirilir Sudan cıkarılan kofteler birbirine değmeyecek şekilde servis tabaklarına alınır
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,943Kullanıcılar
hhhuijSon üye
Üst Alt