iltasyazilim
FD Üye
İçli köfte malzemeleri İçli köftenin tarifi, İçli köftenin malzemeleri nelerdir nasıl yapılır
İçli köftenin tarifi resimli
İçli Köfte tarifi Malzemeler:
İçi İçin:
½ Kg Yağlı Kıyma
5 Adet Soğan (ince doğranmış)
1 Dere Kaşığı Karabiber
1 Akarsu kaşığı Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Dışı İçin:
½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma
250 gr İnce Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmiş Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
Sos İçin:
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Salça
15 Su Bardağı Su
Tuz
İçli köftenin yapılışı:
Önce içli köftenin içini hazırlayalım Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ek edelim Bir müddet hepsini kavuralım sonradan ocaktan indirip soğumaya bırakalım Derhal dış malzemeyi hazırlayalım Bütün malzemeyi karıştıralım Karışımı macun kıvamına gelinceye değin yoğuralım (Yoğururken elinizi suyla kesintisiz ıslatın)
Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım Şekilde gördüğünüz gibi dış eti elinizle içi oyuk dairesel haline getirelim
Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım Tencerede yağı eritelim Salça ve su ilave edelim Kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 510 dakika haşlayalım Sağlık olsun *
İçli köftenin tarifi resimli
İçli Köfte tarifi Malzemeler:
İçi İçin:
½ Kg Yağlı Kıyma
5 Adet Soğan (ince doğranmış)
1 Dere Kaşığı Karabiber
1 Akarsu kaşığı Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Dışı İçin:
½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma
250 gr İnce Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmiş Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
Sos İçin:
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Salça
15 Su Bardağı Su
Tuz
İçli köftenin yapılışı:
Önce içli köftenin içini hazırlayalım Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ek edelim Bir müddet hepsini kavuralım sonradan ocaktan indirip soğumaya bırakalım Derhal dış malzemeyi hazırlayalım Bütün malzemeyi karıştıralım Karışımı macun kıvamına gelinceye değin yoğuralım (Yoğururken elinizi suyla kesintisiz ıslatın)
Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım Şekilde gördüğünüz gibi dış eti elinizle içi oyuk dairesel haline getirelim
Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım Tencerede yağı eritelim Salça ve su ilave edelim Kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 510 dakika haşlayalım Sağlık olsun *