Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Poğaça (Anne Eli Değmiş Gibi Yumuşak Kıtır Kıtır)

İçli Poğaça (Anne Eli Değmiş Gibi Yumuşak Kıtır Kıtır)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İçli Poğaça (Anne Eli Değmiş Gibi Yumuşak Kıtır Kıtır) Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 çorba kaşığı katı yağ
*30 dk hamurun mayalanması için yeterlidir

İç harcı için;

*1 adet orta boy soğan
*5 adet küçük boy haşlanmış patates
*1 demet maydanoz
*1 Tatlı kaşığı tepeleme tuz
*1 5 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı toz karabiber

Üzeri için;

*1 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı ılık su

İçli Poğaça (Anne Eli Değmiş Gibi Yumuşak Kıtır Kıtır) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bu gün sizlere büyü annelerimizin hep yaptığı ve çocukların da afiyetle yediği bir poğaça tarifi veriyorum hadi bakalım yapanların ellerine sağlık ve afiyet olsun şimdiden
Hamurumuzu yoğurmak için tüm malzemeleri hamur yoğurma kabına alıyoruz ,sadece unu eklemiyoruz ve iyice karıştırıyoruz ardından yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz
Azını kapatıp 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz iç harcını hazırlamaya başlıyoruz ,soğanları küçük küçük doğrayın ve kızmış yağa atıyoruz ve maydanozları doğradıktan sonra patateslerimizi eziyoruz ve patatesleri kızarmış pembeleşmiş soğanlara atıyoruz Ardından maydanozları ekliyoruz ve pul biber, karabiber, tuz, ekleyerek biraz daha kızartıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz ve tepsimizin üzerine yağlı kağıt serelim ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açalım 1 tatlı kaşığı ile iç harcını ekleyip etrafından kapatıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve bir yumurta sarısını alıp içine bir veya çorba kaşığı ılık su ekleyip karıştırıp üzerine sürüyoruz Çatal ile çizikler atıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 250° derecede üzeri pembeleşene kadar pişirelim ve servise hazır afiyet olsun Ben bu yaptım ölçülerle 20 adet içli poğaça elde etim harika bir tat hem hafif hem doyurucu

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt