iltasyazilim
FD Üye
İçli Tatlı Tarifi Resimli
İçli Tatlı Tarifi
Resimli İçli Tatlı Tarifi
Malzemeler :
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi :
1,5 su bardağı ceviz içi ya da fındık, bağdem
1 akarsu kaşığı tarçın
Şerbeti :
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Önce şerbetini kaynatın Kıvamı koyulaşmaya yüz tutunca limonu dökün 12 dakika sonra altını kapatın Soğumaya bırakın
Malzemeleri sırası ile koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 10 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı yuvarlak bir şekilde açın Ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzemesi koyun Ağzını kapatarak toplar halinde tepsiye dizin Tepsiyi yağlamanıza gerek değil
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin
Fırından çıkardıklarınızı küçük bir tepsiye alın Soğuyan şerbeti üstüne dökün Süre zaman şerbeti içine iyi alması için zıt zıt çevirin
Bu şekilde bütün şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır *
İçli Tatlı Tarifi
Resimli İçli Tatlı Tarifi
Malzemeler :
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi :
1,5 su bardağı ceviz içi ya da fındık, bağdem
1 akarsu kaşığı tarçın
Şerbeti :
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Önce şerbetini kaynatın Kıvamı koyulaşmaya yüz tutunca limonu dökün 12 dakika sonra altını kapatın Soğumaya bırakın
Malzemeleri sırası ile koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 10 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı yuvarlak bir şekilde açın Ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzemesi koyun Ağzını kapatarak toplar halinde tepsiye dizin Tepsiyi yağlamanıza gerek değil
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin
Fırından çıkardıklarınızı küçük bir tepsiye alın Soğuyan şerbeti üstüne dökün Süre zaman şerbeti içine iyi alması için zıt zıt çevirin
Bu şekilde bütün şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır *