Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İdare ile ilgili sozler

İdare ile ilgili sozler
0
134

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
İdare ile ilgili sozler
İdareyle ilgili sozler

Kendi kendimizi idare etmeyi oğreten yonetim, en iyi yonetimdir (Goethe)

Kendi kendinizi yonetirken kafanızı, başkalarını yonetirken kalbinizi kullanın (Russy)

Kıyamet gunu Allah katında insanların en kotusu, fenalığından korkularak kendisine hurmet edilen kimsedir (Hadisi Şerif)

Her şeyde bir noksanlık ve darlık baş gosterir (Vehb bin Munebbih)

Hoşlanmadığı bir kimseden kurtuluncaya kadar, guzel gecinemeyen akıllı sayılmaz (MbHanefiyye)

İnsanları, şiddetten cok guzel sozle idare etmenin daha iyi olduğunu hep hatırda tutmalıyız (Hadisi Şerif)

Tevratta şoyle yazılıdır: “Allah buyuru ki; hukumdarların kalpleri benim elimdedir Hangi kavim bana itaat ederse hukumdarları onlara rahmet vesilesi yaparım Hangi kavimde bana asi olursa, hukumdarları onların uzerine bela olarak gonderirim Siz kendinizi hukumdarlara sovmekle meşgul etmeyiniz Bana tovbe ve istiğfar ediniz ki onları size iyilikle muteveccih kılayım(Malik bin Dinar)

Toplulukları idare edenler adaletten ayrılıp zulum ve haksızlık yaptıkları zaman, Allah o ulkede bereketini azaltır (Vehd bin Munebbih)

Aranızda en zayıf olanınızın yuruyuşune gore yuruyunuz (Hadisi Şerif)

Dunyayı idare edenler, dirilerden cok olulerdir (James Howel)

Eğer başkan halkın ayıplarını aramaya ve cezalandırmaya yonelirse, pislik araştırıcısı ve sır ifşa edici olursa, halkta tembellik, korku, yalan, hile artar ve bu milletin karakteri haline gelir, milletin ahlakı bozulur Bıkkın halk, başkanın zor durumlarında başkanın duşmanlarının yanında yer alır (İbni Haldun)

alıntı

858,468Konular
981,196Mesajlar
29,542Kullanıcılar
abcalcioSon üye
Üst Alt