Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İdlib saldırısından yaralı olarak kurtulan asker o anları anlattı! Her satırı yüreğimizi dağladı

İdlib saldırısından yaralı olarak kurtulan asker o anları anlattı! Her satırı yüreğimizi dağladı
0
43

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Idlib%2Dsaldirisindan%2Dyarali%2Dolarak%2Dkurtulan%2Dasker%2Do%2Danlari%2Danlatti%2DHer%2Dsatiri%2Dyuregimizi%2Ddagladi%2D232416%2Epng

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonrası 34 askerimiz şehit olmuş, 32 askerimiz de yaralanmıştı. Gerçekleştirilen hain hücumdan yaralı olarak kurtulan asker, o anları anlattı.

“50-60 KİŞİ VARDIK”

Anamur Medya’da yer alan görüntüde, akının gerçekleştiği yerde 50-60 askerin olduğunu tabir eden uzman asker, şu sözleri kullandı;

*12 saatlik bir seyahat yaptık zırhlı araçla. Hedeflenen noktaya vardık. Otomobilden daha inmeden yanımıza havan topu  düştü.

*Bize ‘Ruslarla rejim güçleri birbirlerine atıyor bir şey olmaz otomobilden inin’ dediler. O ortada bir havan daha 50 metre yakınımıza düştü. Ondan sonra da mühimmatımızın yüklü olduğu TIR’ın üstüne üçüncü havan düştü ve TIR yanmaya başladı.

*Biz hepimiz bir noktadaydık 50-60 kişi vardık zırhlı araçların içinde. Araçlar yan yanaydı. Havan cet ata yanımıza
kadar getirdiler. Bir tanesi tanka denk geldi ve yanmaya başladı.

*Bu havan topu muydu, roket miydi onu anlayamadım. Uçak mermisi üzere bir şey de olabilirdi. Daha sonra bir diğeri da bizim aracımızın üzerine geldi. Biz içerideyken bizim araç yanmaya başladı.

“BAKTIM YAN TARAFTA ŞEHİTLERİMİZ YATIYOR”

İsabet alan araçtan en son kendisinin çıktığını tabir eden uzman asker kelamlarını şöyle sürdürdü;

*Aracın içinde 12 bireydik, karşılıklı oturuyorduk. En son çıkacak kişi bendim. Arkadaşlar çıktı ben de çıktığımda baktım yan tarafta şehitlerimiz yatıyor.

*Yanlarına gittim, yaralı varsa yardım edeyim dedim. Bir tane yaralı arkadaşımız vardı, onun durumunu sordum. ‘İyiyim’ dedi ancak çok ağır bir yarası vardı. Yaşayamayacağını anladım o an öbür bir yaralıya yardım edeyim dedim.

“ŞEHİTLER VE GAZİLER YANIMDA YATIYORDU”

*O anda öbür bir havan ya da roket atıldı beni 4 yahut 5 metre öbür tarafa attı. O anda ben bayılmışım, gözümü açtığımda şehitler ve gaziler yanımda yatıyordu.

*Orada ayağa kalktım ben zira daima bizim olduğumuz yere düşüyordu havan yahut roketler.

*Bizim o an karşılık verecek bir mühimmatımız da yoktu. Her şey yarım saat içinde gerçekleşti. Sonra ben olduğum yerden kalktım ve bahçeye hakikat koşmaya başladım.

*Bir TIR’ın altına girdim orada sabaha kadar bekledim. Sabah saat 06:00’da şehitleri ve gazileri bir araca aldılar ve Hatay Devlet Hastanesi’ne getirdiler. O saate kadar daima bomba attılar üzerimize.

“NEREDEN GELDİĞİNİ ANLAYAMADIK”

Daha evvel de operasyonlarına katıldığını vurgulayan uzman asker, “Bize kimin saldırdığını göremedik zira bize tepenin arkasından saldırıyorlardı. Nereden geldiğini hiç anlayamadık. Ben öteki operasyonlarda da yer aldım. Sağımıza solumuza çok havan topları düşüyordu fakat bu türlü bir atak değildi” sözlerini kullandı.

858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt