Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İflas Eden Sanal Alışveriş Siteleri

İflas Eden Sanal Alışveriş Siteleri
0
194

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
İflas Eden Sanal Alışveriş Sitesi Mağdurları Uyarıyor

imagesiflasedensanalalisverissiteleri5ad80dead559e

Birkac sanal alışveriş sitesinin iflasları eticaretteki guvenirlilik tartışmasını yeniden gundeme getirdi 500 milyon dolara ulaşan eticarette şikayetler artıyor Muşteriler nelere dikkat etmeli?

İnternette muşterilerine alışveriş imkanı sunan ve 30 binin uzerinde muşterisi bulunan ‘weblebicom’ iflas etti

Dolandırıldığını duşunen onlarca kişi urununu ya da parasını alamadığı icin ya tuketici derneklerine yada mahkemelere başvurdu Site hem nakit, hem kredi kartı hem de havale yoluyla satış yapıyordu Siteden en cok havale yoluyla alışveriş yapanlar mağdur oldu

2003 yılından beri faaliyet gostermekte olan Weblebicom adlı sitenin ana sayfasında “Maalesef son donemdeki bazı olumsuz olayların neticesinde ticari hayatını 05082008 tarihinde sonlandırmak zorunda kalmıştır denildi Sanal satış sitesi iflas nedeni olarak da piyasalarda yaşanan durgunluğu gosterdi Gectiğimiz aylarda da benzer olay yaşanmıştı Altivicom isimli internet sitesi tarafından binlerce kişi mağdur duruma duşmuş ardından sitenin yoneticisi nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla gozaltını alınmıştı Aynı sitede calışan uc kişi de tutuklanarak cezaevine gonderilmişti Olayın uzerinden birkac ay gecmede weblebicom isimli sanal satış sitesinin muşterileri mağdur durumuna duşurmesi internet ortamına duyulan guveni azalttı

İflas eden sitenin mağdurları: Hic şaşırmadık!

Eczacı kalfası olarak calışan Murat Kekec sitenin iflas ettiğine hic şaşırmadığını dile getirerek “Zaten ben onceden hukuki işlemlerimi başlatmıştım Bin 500 YTL’lik alacağım icin savcılığa suc duyurusunda bulundum dedi Siteden bin 500 YTL’lik altın aldığını ifade eden Kekec, yaklaşık bir aydır altınlar hakkında siteden bilgi alamadığını soyledi Kekec, mali polise de başvuracaklarını dile getirdi

Bir elektrik şirketinde operator olarak calışan Talat Altınkaya, siteden bin 500 YTL’lik alışveriş yaptığını ancak parasını ya da urununu alamadığını soyluyor Sitenin iflas edeceğinin beklendiğini bu yuzden bankaya şikayet dilekcesi verdiğini soyleyen Altınkaya, parayı geri alacağına inanıyor ve ekliyor: Bunca yapılanlar yanına kar mı kalacak? 2 cocuk babası Bayram Beder ise site tarafından 190 YTL dolandırıldığını ifade ederek, “Ben sitede bir tuzak olduğunu anlayıp bankaları dahi uyarmıştım Sonunda beklenen oldu diyor

Devlet memuru olan M S ise siteden iki ay once 4 bin 600 YTL’lik altın aldığını ifade ederek weblebi com’un iflas etmesine şaşırmadığını dile getiriyor 11 Mayıs’ta alışveriş yapan MS 35 gun bekledikten sonra şuphelendiğini, surekli siteyi aramaya başladığını ancak bir turlu ulaşamadığını belirtiyor Ulaştığında ise ’sipariş iptal edilecek’ denildiğini ancak hala altınlarının ya da parasının kendine iade edilmediğini soyluyor Bankaya şikayette bulanan MS alışverişi cok ucuz olduğu icin kredi kartlarının borcunu odeyebilme maksadıyla yaptığını anlatıyor MS “Cunku peşin fiyata dahi alamayacağım fiyattan 12 taksit yapıyorlardı diyor

Van’da esnaf olarak calışan İbrahim Yılmaz ise siteden bin 867 YTL’lik alışveriş yaptığını uzun suredir cevap alamadığı icin de dolandırıldığını duşunuyor Bir turlu siteye ulaşamadığını da belirten Yılmaz, “Bankaya itiraz dilekcesi verdim Sanayi Bakanlığı’na da şikayette bulundum İnşallah mağdur olmayız şeklinde konuşuyor

NT Satış eticaret Muduru Recep Bayraktaroğlu da sitelerin guvenilir olup olmadığının anlaşılması icin destek veren ana firmaların incelenmesi gerektiğini belirtiyor İnternet uzerinden alışveriş yaparken muşteri yorumlarının onemli olduğunu hatırlatan Bayraktaroğlu, muşterilerin oncelikli olarak alışveriş sitelerinin iletişim ikonunu kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunuyor

Nelere dikkat edilmeli?

1Alışveriş yapacağınız sitenin kurumsal bir kimliği olmasına dikkat edin

2Guvenlik sertifikası taşıyan şirketlerin daha guvenli olacağını unutmayın

3Alışverişlerinizde sanal kredi kartı kullanın

4Alışverişte kullandığınız bilgisayarın guvenlik yazılımının calışıyor durumda olmasına dikkat edin

5Dolandırıldığınız şuphesi uyanırsa once kredi kartını kullandığınız bankayı uyarın

6Dolandıran şirket hakkında Tuketici Konseyi’ne başvurun

7Hak takibi acısından Tuketici Dernekleri’ne başvurun