Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İftar Anında Yapılacak Dua

İftar Anında Yapılacak Dua
0
163

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İftar anında yapılacak dua

Peygamberimiz sav şoyle demiştirOruclunun orucunu acarken yapacağı dua reddedilmez demiştir

Bu nedenle orucunuzu acarken yapacağınız dualara ozen gostermelisiniz dilekleriniz istekleriniz ve sevdikleriniz dilediğiniz gibi dua edebilirsinizHadisi şerifte ihlas ile yerine getirilen bir ibadetin sona ermesi anında kulun yaptığı duanın kabul edileceği mujdelenmekte ve dolayısıyla oruc acarken dua edilmesi teşvik edilmekte

Sahabeden Abdullah ibn Amr, iftar vaktinde şoyle dua etmiştir:

Allahım! Ben Senden her şeyi kuşatan rahmetin sebebiyle beni bağışlamanı diliyorum

İbn Mace, Siyam, 48

Similar threads

İftar derhal yapılacak dua Peygamberimiz sav şöyle demiştirOruçlunun orucunu açarken oluşturacağı dua reddedilmez demiştir bu nedenle orucunuzu açarken yapacağınız dualara itina göstermelisiniz dilekleriniz istekleriniz ve sevdikleriniz dilediğiniz gibi dua edebilirsinizHadisi şerifte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Peygamber Efendimizin Yaptığı iftar duası Peygamber Efendimiz sav 'in iftar vaktinde iftar ederken okduğu dua şoyledir; Muaz İbni Zuhre ra şoyle anlatıyor Bana ulaştı ki, Resulullah sav iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: Allahumme leke sumtu ve ala rızkıke eftartuEy Allah ’ım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
İftar Aninda Ve İftardan Daha Sonra Dualar Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym Manası: “ Allah’ım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım Ancak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Ramazan Ayında Nasıl Dua Edilmeli Ramazan Duaları imagesramazandanasilduaedelim5ad2ee53a94f0 Dua her zaman mu`minin dayanıp guveneceği bir esastır Hayatının her safhasında duaya sarılıp İlahi rahmete iltica etmek, mu`mini diğer insanlardan ayıran belli başlı vasıflardan biridir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
ramazan ayının kavramları Ramazan Ayı ve Orucla İlgili Kavramlar Ramazan ayında sahur, imsak, iftar vb sozcuklerini sık sık duyarız Bu sozcuklerin anlamlarını bilmek bunları doğru bir şekilde kullanmamız bize oruc ibadetini doğru, kurallarına uygun bir şekilde yerine getirmemizi sağlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,496Konular
981,656Mesajlar
29,726Kullanıcılar
yalanciyarimSon üye
Üst Alt