Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

iftar menüsü tarifleri

iftar menüsü tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İftar yemekleri tarifi
resimli iftar yemekleri
iftar yemekleri yemek yemek tarifleri
iftar menüleri




Ezogelin Çorbası

Malzemeler:
2 çorba kaşiğı un
25 nehir kaşığı nane
25 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
12 çay kaşığı karabiber
14 kg kırmızı mercimek
12 nehir kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Yapılışı: Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın Mercimek tamamen yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirin Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın Bu sırada unu öteki bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun Unun rengi değiştiğinde yavaşça ılık su ek ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği ağır ağır karıştırarak ilave edinBunu bir taşım kaynatıp ateşten alın Öteki bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın Bu yağı çorbanın üzerine dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapınAfiyet olsun…

Akdeniz Salatası

Malzemeler:
2 demet Akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
Yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 dere kaşığı sumak
Tuzlu

Yapılışı: Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler biçiminde doğrayın Peyniri jülyen doğrayın Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun Maydanozu yaprak yaprak ayırın
Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırınYeşillikleri servis tabağına alın Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirin Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin Servis yapınAfiyet olsun…

Palavracı İskender

Malzemeler:
500 gr dana kıyma,
5 adet pide,
1 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
4 adet domates,
2 yemek kaşığı salça,
1 adet kırmızı soğan,
1 tatlı kaşığı sumak,
1 yemek kaşığı tuzot,
3 yemek kaşığı tereyağ,
1 adet patlıcan,
6 adet sivri biber

Yapılışı: Pideleri küp küp kesin 15 kaşık tereyağında soteleyin Kalan yağ ile kıymayı kavurun Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ek edin Tuzotu ekleyin Sarımsağı ezip yoğurda katın Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun Pidelerin üstüne önce sosu sonradan yoğurdu gezdirin Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın Arzuya kadar üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirinAfiyet olsun…

Lezzetli Pilav

Malzemeler:
4 adet havuç,
1 nehir bardağı nohut,
1 adet tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı kuru üzüm,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 su bardağı pirinç,
3,5 su bardağı tavuk suyu,
4 yemek yemek kaşığı tereyağ,
1 dere kaşığı yenibahar,
1 nehir kaşığı karabiber,
Tuz

Yapılışı: Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın Pirinci ayıklayıp, kaynar tuz suda minimum yarım saat bekletin Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını kızdırın Fıstıkları ekleyip kavurun Havuçları ilave edin Birazcık kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayınlama Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına zıt çevirip, servis yapın

Güllaç

Malzemeler:
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı tozşeker
1 Paket güllaç
250 gr dövülmüş ceviz
Çeyrek nehir bardağı gül suyu
1 Adet nar

Yapılışı: Sütü ısıtın 2 Su bardağı tozşeri ek edip, kaynatın Geniş bir tepsiye dökün Güllaçları parçalara ayırıp, tepsi içinde ıslatın Ortasına dövülmüş ceviz koyunKenarlarını apaçık toplayıp, katlayınKatladığınız güllaçları diğer bir tepsiye dizinKalan sütü üstüne dökün Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın *
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt