Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İftar ve sahurda dikkat edilmesi gerekenler

İftar ve sahurda dikkat edilmesi gerekenler
0
133

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
c58c145d1d9bde431fad9f94b034eab1.jpg

Ramazanda beslenme tipi ile saatlerinin değişmesi ve hareketin azalması, kilo almaya neden olduğu üzere önemli rahatsızlıklara da yol açabiliyor. Ramazan ayında, sıhhatsiz ve istikrarsız beslenen bireylerde halsizlik, depresyon, mide ağrısı, hazımsızlık, tansiyon düşmesi üzere birçok sıhhat meselesi görülebiliyor.

Diyetisyen Saynur Ihtimam Kumcu, iftar ve sahurda dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:


İFTAR
Oruçu kahvaltılıklarla açın.
Birinci olarak peynir çeşitleri, zeytin ve hurma üzere kahvaltılıklardan birer kesim ve olabildiğince yavaş yiyin.

Oruç açıldıktan sonra, 10 dakika mola verin.
Daha sonra mesken imalatı çorba için.
Çorba, vücudun su gereksinimini kaldırır. Çorbanın akabinde yeniden kısa bir ara verin.
Sonra, ana yemek: Et, balık, tavuk, bakliyat çeşitleri yahut zerzevat yemeği, kesinlikle yanında ayran yahut yoğurt tüketin.
1 modül pide, 1 dilim ekmek noktasına makbul. Bu yüzden pideyi çokça tüketmemekte yarar var.
Şekersiz meyva kompostosu da içebilirsiniz.
Tatlı 3-4 günde bir yenmeli ve tatlı olarak, hafif tatlılar seçilmeli: Güllaç, sütlü tatlılar yahut dondurma üzere.
Hamur işi tatlılardan uzak durun.
İftardan sonra 2 porsiyon meyva yenilebilir.
İftardan 30-45 dk sonra hafif bir yürüyüşe çıkılmasında da yarar var.
Uyumaya 2 saat kala yemek yemeyin.

SAHUR

Sahurda 1 bardak süt için. Zira süt gün uzunluğu tok meblağ.
Sahura kesinlikle kalkın ve sahuru kahvaltı üzere yapın.

Günaşırı yumurta yiyebilirsiniz. Kolestrol hastaları ise haftada bir gün yumurta tüketebilir.

1 kibrit kutusu yarım yağlı beyaz peynir, 1 kibrit kutusu yarım yağlı kaşar peynir, domates, salatalık, biber, maydonoz yiyebilirsiniz.

Tuzlu zeytin ve salamura eserlerden kaçının. Zira, bu eserler vücudu susatır.

Sahurda pide mahalline esmer ekmeği (çavdar ekmeği, kepek ekmeği, tam buğday ekmeği) tercih edin.

Gün uzunluğu ağır işlerde çalışanlar çorba, pilav, makarna üzere karbonhidrat içeren yemekler de yiyebilirler.

Kuru meyva tüketin. Zira hem su muhtaçlığını hemde vitamin muhtaçlığını karşılar.

Sahurdan sonra 45 dakika uyumayın.

Oruç tutarken vücudun kaybettiği suyu geri kazanmanız gerektiğinden iftarla sahur arasında en az 2 litre su tüketmeye de dikkat edin.

 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt