iltasyazilim
FD Üye
İftara Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*14 adet etimek
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*7 yemek kaşığı şeker
*6 yemek kaşığı un
*1 paket vanilin
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
Üzeri için:;
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
İftara Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Ramazanda hafif mi hafif bir tatlıdenemenizi isterim
İlk önce şerbeti ayarlıyoruz, tencereye şekeri koyuyoruz eriyene kadar ara sıra karıştırıyoruz, eridikten sonra suyu dikkatli bir şekilde döküyoruz 510 dk kaynatıyoruz sonra 10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz Etimekleri borcama diziyoruz şerbeti üzerine gezdiriyoruz, etimekler şerbeti çekerken biz muhallebiyi yapıyoruz Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişiriyoruz, kaynamaya başladıktan sonra yağı ve vanilini ekliyoruz İlk sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebiyi etimeklerin üzerine gezdiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Biz krem şantiyi hazırlıyoruz, krem şanti ve sütü iyice çırpıyoruz dolapta bi 1015 dk bekletiyoruz, sonra soğuyan muhallebili etimeklerin üzerine gezdiriyoruz ve dolaba kaldırıyoruz, üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 1 saat sonra servise hazır, afiyet olsun Hayırlı Ramazanlar
*14 adet etimek
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*7 yemek kaşığı şeker
*6 yemek kaşığı un
*1 paket vanilin
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
Üzeri için:;
*1 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
İftara Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Ramazanda hafif mi hafif bir tatlıdenemenizi isterim
İlk önce şerbeti ayarlıyoruz, tencereye şekeri koyuyoruz eriyene kadar ara sıra karıştırıyoruz, eridikten sonra suyu dikkatli bir şekilde döküyoruz 510 dk kaynatıyoruz sonra 10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz Etimekleri borcama diziyoruz şerbeti üzerine gezdiriyoruz, etimekler şerbeti çekerken biz muhallebiyi yapıyoruz Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişiriyoruz, kaynamaya başladıktan sonra yağı ve vanilini ekliyoruz İlk sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebiyi etimeklerin üzerine gezdiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Biz krem şantiyi hazırlıyoruz, krem şanti ve sütü iyice çırpıyoruz dolapta bi 1015 dk bekletiyoruz, sonra soğuyan muhallebili etimeklerin üzerine gezdiriyoruz ve dolaba kaldırıyoruz, üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 1 saat sonra servise hazır, afiyet olsun Hayırlı Ramazanlar