iltasyazilim
FD Üye
İftara Yapılacak Hafif Tatlı Tarifleri
İftara Hangi Tatlı Tarifleri Yapılır
LİMON PELTESİ
Malzemeler
1 su bardağı limon suyu (Lütfen hazırlanmış olmasın)
3 su bardağı su
10 yemek kaşığı şeker
4 yemek yemek kaşığı buğday nişastası (Benzeri tepeli olacak)
1 limon kabuğu rendesi (minik doruk)
Limon peltesi nasıl yapılır?
Suyu, limon suyunu, şeker ve nişastayı tencereye koyup karıştırma teliyle adamakıllı karıştırın
Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin
Tamamen kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp dilediğiniz zirve kaselere paylaştırın
Ben 6 adet kaseye paylaştırdım
Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 45 saat daha sonra servis edin
Kaseyi kenarlarını oynatarak diğer bir servis tabağına ters çevirebilir, çevirmeden de ikram edebilirsiniz
ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI
Malzemeler
8 adet etimek
Islatmak için: 1 akarsu bardağı süt
Çilekli muhallebi için:
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve alışılagelmiş su karışık
15 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Olağan muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için: Hindistan cevizi
Nasıl yapılır?
Etimekleri borcama dizin 1 nehir bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın Daha tatlı isterseniz, süte birazcık şeker ekleyin
Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki tüm malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin
Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın Sıcakken etimeklerin üzerine dökün
Bambaşka bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin
Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üstüne dökün
Soğuyana kadar dışında bekletin daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın en düşük 23 saat bekleyen tatlımız servise hazır Sıhhat olsun
LIMONSU VE BADEMLİ MUHALLEBİ
Araç Gereç:
1 su bardagı toz şeker
1 çorba kaşıgı nişasta
2 çorba kaşıgı pirinç unu
1 limonun rendelenmiş kabugu
4 su bardagı süt
4 limonun suyu
1 tatlı kaşıgı hindistan cevizi
100 gr çekilmiş badem
1 paket kremşanti
2 paket kakaolu bisküvi
YAPILIŞI
Şeker nişasta pirinç unu rendelenmiş limon kabugu süt ve limon suyunu bir tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın Koyulaşmaya başladıgında hindistan cevizi ve badem tozunu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocaktan alıp ılımaya bırakın
Kremşantiyi tarifine göre hazırlayın Spatula yardımı ile fazla karıştırmadan muhallebiye ek edin Bisküvileri un haline getirin Kupları bir kat bisküvi Bir kat muhallebi biçiminde doldurun Üstlerini istediginiz gibi süsleyerek üzerlerini strech folyoyla kapatıp buzdolabında bekletin *
İftara Hangi Tatlı Tarifleri Yapılır
LİMON PELTESİ
Malzemeler
1 su bardağı limon suyu (Lütfen hazırlanmış olmasın)
3 su bardağı su
10 yemek kaşığı şeker
4 yemek yemek kaşığı buğday nişastası (Benzeri tepeli olacak)
1 limon kabuğu rendesi (minik doruk)
Limon peltesi nasıl yapılır?
Suyu, limon suyunu, şeker ve nişastayı tencereye koyup karıştırma teliyle adamakıllı karıştırın
Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin
Tamamen kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp dilediğiniz zirve kaselere paylaştırın
Ben 6 adet kaseye paylaştırdım
Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 45 saat daha sonra servis edin
Kaseyi kenarlarını oynatarak diğer bir servis tabağına ters çevirebilir, çevirmeden de ikram edebilirsiniz
ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI
Malzemeler
8 adet etimek
Islatmak için: 1 akarsu bardağı süt
Çilekli muhallebi için:
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve alışılagelmiş su karışık
15 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Olağan muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için: Hindistan cevizi
Nasıl yapılır?
Etimekleri borcama dizin 1 nehir bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın Daha tatlı isterseniz, süte birazcık şeker ekleyin
Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki tüm malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin
Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın Sıcakken etimeklerin üzerine dökün
Bambaşka bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin
Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üstüne dökün
Soğuyana kadar dışında bekletin daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın en düşük 23 saat bekleyen tatlımız servise hazır Sıhhat olsun
LIMONSU VE BADEMLİ MUHALLEBİ
Araç Gereç:
1 su bardagı toz şeker
1 çorba kaşıgı nişasta
2 çorba kaşıgı pirinç unu
1 limonun rendelenmiş kabugu
4 su bardagı süt
4 limonun suyu
1 tatlı kaşıgı hindistan cevizi
100 gr çekilmiş badem
1 paket kremşanti
2 paket kakaolu bisküvi
YAPILIŞI
Şeker nişasta pirinç unu rendelenmiş limon kabugu süt ve limon suyunu bir tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın Koyulaşmaya başladıgında hindistan cevizi ve badem tozunu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocaktan alıp ılımaya bırakın
Kremşantiyi tarifine göre hazırlayın Spatula yardımı ile fazla karıştırmadan muhallebiye ek edin Bisküvileri un haline getirin Kupları bir kat bisküvi Bir kat muhallebi biçiminde doldurun Üstlerini istediginiz gibi süsleyerek üzerlerini strech folyoyla kapatıp buzdolabında bekletin *