iltasyazilim
FD Üye
İftara Lezzetli Börekçikler Tarifi İçin Malzemeler
*45 adet büyük boy taze yufka
Sosu için :
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı çırpılmış yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 kutu sıvı krema (isteğe bağlı olsa da tavsiye edilir)
İç harcı için :
*Yarım kilo kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı biber
*23 adet çarliston biber
*Sıvıyağ, pulbiber, karabiber, tuz
*Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
İftara Lezzetli Börekçikler Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcını hazırlayıp soğutmamız gerekiyor Bir tencereye istenilen ölçüde sıvı yağ ekleyin Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip bir miktar kavurun Ardından yemeklik doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin Kıymayı atıp pişirin Son olarak baharatları da ekleyip iyice karıştırın ve bir kenara alıp soğumasını bekleyin Sosu için bütün malzemeleri iyice karıştırın İsteğe bağlı krema ile de denemenizi içtenlikle tavsiye ediyorum Krema çok iyi bir lezzet ve kıvam bağlayıcı görevini yapıyor Denenmiş ve onaylanmıştır Her yufkaya sostan bolca koyup her tarafına iyice yayın Kıymalı harcı dökün ve yayın Dilerseniz üzerine rende kaşar da ekleyin Sadece üst tarafı açık kalacak şekilde, sağdan soldan ve alt kısımdan yufkayı bir miktar katlayın Alt kısımdan başlayıp rulo şeklinde sarın Minik olacak şekilde yufkayı kesin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Açık olan kısım yukarı bakacak şekilde tepsiye aralıklı olarak dizin Üzerlerine kalan sostan birer kaşık dökün Rende kaşar da ekleyebilirsiniz Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Hayırlı Ramazanlar NOT : Bu lezzetli tarif için saygıdeğer şefim Sami Bolu’ya teşekkür ederim
*45 adet büyük boy taze yufka
Sosu için :
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı çırpılmış yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 kutu sıvı krema (isteğe bağlı olsa da tavsiye edilir)
İç harcı için :
*Yarım kilo kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı biber
*23 adet çarliston biber
*Sıvıyağ, pulbiber, karabiber, tuz
*Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
İftara Lezzetli Börekçikler Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcını hazırlayıp soğutmamız gerekiyor Bir tencereye istenilen ölçüde sıvı yağ ekleyin Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip bir miktar kavurun Ardından yemeklik doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin Kıymayı atıp pişirin Son olarak baharatları da ekleyip iyice karıştırın ve bir kenara alıp soğumasını bekleyin Sosu için bütün malzemeleri iyice karıştırın İsteğe bağlı krema ile de denemenizi içtenlikle tavsiye ediyorum Krema çok iyi bir lezzet ve kıvam bağlayıcı görevini yapıyor Denenmiş ve onaylanmıştır Her yufkaya sostan bolca koyup her tarafına iyice yayın Kıymalı harcı dökün ve yayın Dilerseniz üzerine rende kaşar da ekleyin Sadece üst tarafı açık kalacak şekilde, sağdan soldan ve alt kısımdan yufkayı bir miktar katlayın Alt kısımdan başlayıp rulo şeklinde sarın Minik olacak şekilde yufkayı kesin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Açık olan kısım yukarı bakacak şekilde tepsiye aralıklı olarak dizin Üzerlerine kalan sostan birer kaşık dökün Rende kaşar da ekleyebilirsiniz Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Hayırlı Ramazanlar NOT : Bu lezzetli tarif için saygıdeğer şefim Sami Bolu’ya teşekkür ederim