Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İftara ne pişirsem SALI menüsü

İftara ne pişirsem SALI menüsü
0
88

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İftara ne pişirsem SALI menüsü zeytinyağlı yaprak sarma iftara ne pişirsem iftara ne pisirsem iftaranepisirsem iftar menüsü, iftara ne pişirsem, salı günü menüsü, haftalık menüler hakkında bilgiler iftarda ne pişirsem diye düşünmeyiniftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caea9fc9alt :D Big Grin :D meleklerim işte size salı günü iftar menüsü İftar Menüsü Salı tavuk suyu çorba kağıt kebabı zeytinyağlı sarma marul salatası yalancı tavuk göğsü Tavuk Suyu Çorba 1548704938 1548704938 iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caed0557iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caed0557 iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caed0557 Malzemeler haşlanmış tavuğun süzülmüş suyu Tel şehriye id 1 çorba kaşığı un yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı yoğurt maydanoz Tavuk suyunu kaynatın İçine tel şehriyeyi ekleyin Unu, limon suyunu, yoğurdu ve 12 kaşık sıcak tavuk suyunu karıştırın Tel şehriye yumuşayanca terbiyeyi iplik gibi akıtarak kaynayan çorbaya karıştırın Azıcık koyulaşınca maydanozunu ekleyin Tuz ve karabiber ile servis yapın Kağıt Kebabı 1548704938 1548704938 iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caed614ciftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caed614c iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caed614c 1 kilo kuzu eti 2 adet soğan 2 adet domates 10 tane yeşil biber 2 demet dereotu Tuzlu Karabiber Yapılışı Bir tepsinin içine yıkanmış etleri koyun Kabuğu soyulup ortadan ikiye kesildikten sonradan hilal gibi doğranmış soğanları kabukları soyup minik parçalara bölünmüş domatesi, dörde ayrılmış yeşil biberleri adamakıllı kıyılmış dereotunu, bir tatlı kaşığı karabiber ve biraz tuzu da etlere ilave ederek adamakıllı karıştırın Başka bir yerde defalarca konup hazırlanan iki geniş ve yağlı kağıdın ortasına tüm malzemeyi doldurun Her iki göre kağıdı ortaya toplayarak uyumlu bir paket yapın ve dört kadar sicimle sarın Kağıdın üstünü suyla ıslattıktan sonradan bir tepsiye koyarak ve üstlerini ara sıra ıslatarak fırında iki buçuk saat pişirin İplerini kesin yukarıdan kağıdı boydan badana kapak biçiminde kesip çıkarın Zeytinyağlı Yaprak Sarması 1548704938 1548704938 iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caeda2c7iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caeda2c7 iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caeda2c7 Malzemeler 1 kg tuz üzüm yaprağı (sebze pazarlarından alabilirsiniz) 2 su bardağı pirinç 2 orta tepe soğan 1 akarsu bardağı zeytinyağı 1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber 56 dal maydanoz isteğe alt kuşüzümü ya da fıstık da eklenebilir Hazırlanışı Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ek edin Küçük ufak doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna kadar tuzunu ayarlayın Yaprak ayrıntılarıyla yıkandıktan daha sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha eksik tuzlu ekleyin Yaprakları düz bir yere sererek içerisine fazla pozitif olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın Sardığınız dolmaları tencereye uyumlu bir şekilde dizin üstüne kalan zeytinyağını gezdirin Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan daha sonra kısık ateşte çoğu kez suyunu denetleme ederek pişirin Yalancı Tavuk Göğsü 1548704938 1548704938 iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caee069egififtaranepisirsemsalimenusu5c4f5caee069egif iftaranepisirsemsalimenusu5c4f5caee069egif 12 Paket margarin 1 Lt süt 3 Fincan un 3 Fincan şeker 1 Paket vanilya 1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız Yapılışı Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum Margarin eridikten sonradan un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum Hiç boş bırakmaya gelmez defalarca karıştırmak gerekli… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonradan tencereyi ocaktan alıyorum Yarım saat değin tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonradan görünümü güzelleşene değin mikserle çırpıyorum Sonradan tepsi şeklinde bir barbar alıyorum, dolapta yeteri değin soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum  

858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt