iltasyazilim
FD Üye
İftarda Nelere Uyarı Edilmeli
İftar Yemeğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
İftrada uyarı edilmesi gereken en manâlı nokta yemeklerin çabuk bir şekilde yenmemesi Ara verilerek tüketilmesidir
Uzun süre açlıktan sonra kan şekerinizin düşük olması iftarda sizi enerji değeri yüksek besinlere yöneltecektir Geleneğimizde olan zeytin veya hurma ile oruç açılabilir hurmayla açıyorsanız 12 adet hurmayla ve su (1 bardak oda sıcaklığındaki su ) ile açılmak sonradan ise 1 kase çorba içmek olmalıdır Çorba ayrıca enerji değeri düşük ayrıca midenizde yer kaplayacağı için size daha basit tokluk sağlayacaktır Çorba içtikten sonradan yarım saat yemeğe ara vermek çok doğrudur Uzun zaman açlıktan sonra mideye bir anda alınan artı besinler sizi yemekten anında sonradan fazla rahatsız edecektir Ara vererek ise keza midenizi artı zorlamamış ayrıca de kendinize doyum hissini sağlayacak zamanı tanımış olacağınız için, daha eksik beslenme tüketeceksiniz
İftar menünüzde ;1 kase çorbanın arkasında bilhassa az yağlı sebze yemeği veya ızgara ya da fırında ya da haşlanma eksik yağlı et veya 1 tabak kuru baklagil yemeği,1 kase yoğurt, yağsız bol salata 12 dilim bütün buğday unlu ekmek tüketilebilir
Ramazanın vazgeçilmezi tatlılar iftardan derhal daha sonra değil de 12 saat geçtikten sonradan ara öğün olarak tercih edilmeli ve hamurlu ağır tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılar seçilmelidirFakat ara öğünde en iyi tercih meyve dir Bu yüzden enerji değeri düşük meyveleri tüketmenizde avantaj var
Ramazanda su tüketimi çok önemlidir Gün içinde oruçlu olduğumuz için iftar ve sahur arasındaki kısımda minimum 2lt su tüketmeye itina gösterinSu herkesin de bildiği gibi vücudumuzun olmazsa olmazlarından biridir *
İftar Yemeğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
İftrada uyarı edilmesi gereken en manâlı nokta yemeklerin çabuk bir şekilde yenmemesi Ara verilerek tüketilmesidir
Uzun süre açlıktan sonra kan şekerinizin düşük olması iftarda sizi enerji değeri yüksek besinlere yöneltecektir Geleneğimizde olan zeytin veya hurma ile oruç açılabilir hurmayla açıyorsanız 12 adet hurmayla ve su (1 bardak oda sıcaklığındaki su ) ile açılmak sonradan ise 1 kase çorba içmek olmalıdır Çorba ayrıca enerji değeri düşük ayrıca midenizde yer kaplayacağı için size daha basit tokluk sağlayacaktır Çorba içtikten sonradan yarım saat yemeğe ara vermek çok doğrudur Uzun zaman açlıktan sonra mideye bir anda alınan artı besinler sizi yemekten anında sonradan fazla rahatsız edecektir Ara vererek ise keza midenizi artı zorlamamış ayrıca de kendinize doyum hissini sağlayacak zamanı tanımış olacağınız için, daha eksik beslenme tüketeceksiniz
İftar menünüzde ;1 kase çorbanın arkasında bilhassa az yağlı sebze yemeği veya ızgara ya da fırında ya da haşlanma eksik yağlı et veya 1 tabak kuru baklagil yemeği,1 kase yoğurt, yağsız bol salata 12 dilim bütün buğday unlu ekmek tüketilebilir
Ramazanın vazgeçilmezi tatlılar iftardan derhal daha sonra değil de 12 saat geçtikten sonradan ara öğün olarak tercih edilmeli ve hamurlu ağır tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılar seçilmelidirFakat ara öğünde en iyi tercih meyve dir Bu yüzden enerji değeri düşük meyveleri tüketmenizde avantaj var
Ramazanda su tüketimi çok önemlidir Gün içinde oruçlu olduğumuz için iftar ve sahur arasındaki kısımda minimum 2lt su tüketmeye itina gösterinSu herkesin de bildiği gibi vücudumuzun olmazsa olmazlarından biridir *