İftarda Nelere Dikkat Edilmeli
İftar Yemeğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
İftrada dikkat edilmesi gereken en onemli nokta yemeklerin hızlı bir şekilde yenmemesi Ara verilerek tuketilmesidir
Uzun sure aclıktan sonra kan şekerinizin duşuk olması iftarda sizi enerji değeri yuksek besinlere yoneltecektir Geleneğimizde olan zeytin veya hurma ile oruc acılabilir hurmayla acıyorsanız 12 adet hurmayla ve su (1 bardak oda sıcaklığındaki su ) ile acmak daha sonra ise 1 kase corba icmek olmalıdır Corba hem enerji değeri duşuk hem midenizde yer kaplayacağı icin size daha kolay tokluk sağlayacaktır Corba ictikten sonra yarım saat yemeğe ara vermek cok doğrudur Uzun sure aclıktan sonra mideye bir anda alınan fazla besinler sizi yemekten hemen sonra cok rahatsız edecektir Ara vererek ise hem midenizi fazla zorlamamış hem de kendinize doyum hissini sağlayacak zamanı tanımış olacağınız icin, daha az besin tuketeceksiniz
İftar menunuzde ;1 kase corbanın ardından ozellikle az yağlı sebze yemeği veya ızgara veya fırında veya haşlanma az yağlı et veya 1 tabak kuru baklagil yemeği,1 kase yoğurt, yağsız bol salata 12 dilim tam buğday unlu ekmek tuketilebilir
Ramazanın vazgecilmezi tatlılar iftardan hemen sonra değil de 12 saat gectikten sonra ara oğun olarak tercih edilmeli ve hamurlu ağır tatlılar yerine sutlu veya meyveli tatlılar secilmelidirFakat ara oğunde en iyi tercih meyve dir Bu yuzden enerji değeri duşuk meyveleri tuketmenizde fayda var
Ramazanda su tuketimi cok onemlidir Gun icinde oruclu olduğumuz icin iftar ve sahur arasındaki kısımda en az 2lt su tuketmeye ozen gosterinSu herkesin de bildiği gibi vucudumuzun olmazsa olmazlarından biridir
İftar Yemeğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
İftrada dikkat edilmesi gereken en onemli nokta yemeklerin hızlı bir şekilde yenmemesi Ara verilerek tuketilmesidir
Uzun sure aclıktan sonra kan şekerinizin duşuk olması iftarda sizi enerji değeri yuksek besinlere yoneltecektir Geleneğimizde olan zeytin veya hurma ile oruc acılabilir hurmayla acıyorsanız 12 adet hurmayla ve su (1 bardak oda sıcaklığındaki su ) ile acmak daha sonra ise 1 kase corba icmek olmalıdır Corba hem enerji değeri duşuk hem midenizde yer kaplayacağı icin size daha kolay tokluk sağlayacaktır Corba ictikten sonra yarım saat yemeğe ara vermek cok doğrudur Uzun sure aclıktan sonra mideye bir anda alınan fazla besinler sizi yemekten hemen sonra cok rahatsız edecektir Ara vererek ise hem midenizi fazla zorlamamış hem de kendinize doyum hissini sağlayacak zamanı tanımış olacağınız icin, daha az besin tuketeceksiniz
İftar menunuzde ;1 kase corbanın ardından ozellikle az yağlı sebze yemeği veya ızgara veya fırında veya haşlanma az yağlı et veya 1 tabak kuru baklagil yemeği,1 kase yoğurt, yağsız bol salata 12 dilim tam buğday unlu ekmek tuketilebilir
Ramazanın vazgecilmezi tatlılar iftardan hemen sonra değil de 12 saat gectikten sonra ara oğun olarak tercih edilmeli ve hamurlu ağır tatlılar yerine sutlu veya meyveli tatlılar secilmelidirFakat ara oğunde en iyi tercih meyve dir Bu yuzden enerji değeri duşuk meyveleri tuketmenizde fayda var
Ramazanda su tuketimi cok onemlidir Gun icinde oruclu olduğumuz icin iftar ve sahur arasındaki kısımda en az 2lt su tuketmeye ozen gosterinSu herkesin de bildiği gibi vucudumuzun olmazsa olmazlarından biridir