iltasyazilim
FD Üye
İftar Menüsü
İftarda Ne Pişirsem
Yayla Çorbası:
Yayla Çorbası İçin Malzemeler:
1 yemek yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı pirinç (pirinci haşlamak için 2 kadeh su)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
kuru nane
kırmızı pul biber
Yayla Çorbası Yapılışı:
Pirinci iki bardak suyla haşlayın Bir kaşık tereyağında hafif kavurduğunuz una 4 kadeh et suyunu ilave edin Bir taşım kaynattıktan sonradan haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika dek kaynatın
Öbür bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaşça karıştırarak çorbaya ek edin İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızı biber katın,bir taşım daha kaynattıktan sonradan ateşten alın
Kabak Dolması
Kabak Dolması İçin Malzemeler:
4 tane kabak
İç harcı;
250300 gr(2 çay bardağı) kıyma
1 dere bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
1 yemek kaşığı değişken yağ
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
2 tane domates
istikrarsız yağ
Kabak Dolması Yapılışı:
Kıyma, pirinç, sıvıyağ, salça, soğan(rendelenmiş), kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun Sonra oyacak ile içlerini oyup, hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun Tencereye akışkan yağ koyun salça ve domates rendesini bir iki dakika soteledikten daha sonra tencereye kabakları sıralayın Kabakların hizasına dek su koyun, tuzunu da ekleyin pişmeye bırakın
Vişneli Parfe Tarifi
Vişneli Parfe İçin Malzemeler:
Yarim paket margarin
1 Paket petibör bisküvi
2 Su bardagi süt
1 Paket(2 Poset) kremsanti
1 Su bardagi çekilmis visne
1 paket visne jölesi
2 Adet yumurta
Vişneli Parfe Yapılışı:
Bisküvileri blendirdan geçirerek un haline getirin Eritilip sogutulmus margarini bisküvilerle karistirin Dairesel firin kalibina bu karisimi dökün Krem santiyi 2 su bardagi süt ile karistirin Çirparak krema kivamina getirin Visneleri fazla fazla ezilmeyecek sekilde blendirdan geçirin Visne jölesini 3 fincan sicak su ile karistirarak hazirlayin Yumurtalari bir kap içinde iyice çirpin Kremsantiyi, visne jölesini ve yumurtalari karistirin ve bisküvilerin üzerine dökün Buzlukta donana kadar beklettikten sonradan servis yapin
*
İftarda Ne Pişirsem
Yayla Çorbası:
Yayla Çorbası İçin Malzemeler:
1 yemek yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı pirinç (pirinci haşlamak için 2 kadeh su)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
kuru nane
kırmızı pul biber
Yayla Çorbası Yapılışı:
Pirinci iki bardak suyla haşlayın Bir kaşık tereyağında hafif kavurduğunuz una 4 kadeh et suyunu ilave edin Bir taşım kaynattıktan sonradan haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika dek kaynatın
Öbür bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaşça karıştırarak çorbaya ek edin İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızı biber katın,bir taşım daha kaynattıktan sonradan ateşten alın
Kabak Dolması
Kabak Dolması İçin Malzemeler:
4 tane kabak
İç harcı;
250300 gr(2 çay bardağı) kıyma
1 dere bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
1 yemek kaşığı değişken yağ
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
2 tane domates
istikrarsız yağ
Kabak Dolması Yapılışı:
Kıyma, pirinç, sıvıyağ, salça, soğan(rendelenmiş), kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun Sonra oyacak ile içlerini oyup, hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun Tencereye akışkan yağ koyun salça ve domates rendesini bir iki dakika soteledikten daha sonra tencereye kabakları sıralayın Kabakların hizasına dek su koyun, tuzunu da ekleyin pişmeye bırakın
Vişneli Parfe Tarifi
Vişneli Parfe İçin Malzemeler:
Yarim paket margarin
1 Paket petibör bisküvi
2 Su bardagi süt
1 Paket(2 Poset) kremsanti
1 Su bardagi çekilmis visne
1 paket visne jölesi
2 Adet yumurta
Vişneli Parfe Yapılışı:
Bisküvileri blendirdan geçirerek un haline getirin Eritilip sogutulmus margarini bisküvilerle karistirin Dairesel firin kalibina bu karisimi dökün Krem santiyi 2 su bardagi süt ile karistirin Çirparak krema kivamina getirin Visneleri fazla fazla ezilmeyecek sekilde blendirdan geçirin Visne jölesini 3 fincan sicak su ile karistirarak hazirlayin Yumurtalari bir kap içinde iyice çirpin Kremsantiyi, visne jölesini ve yumurtalari karistirin ve bisküvilerin üzerine dökün Buzlukta donana kadar beklettikten sonradan servis yapin
*