nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
İftarda ne Yenmeli? Nelere Uyarı Edilmeli?
Doğru beslenme hayatımızın her döneminde önemlidir Çocuk yaşta öğrenilmesi gereken düzenli gıda alışkanlığı ilerleyen yaşlarda daha da önemli bir ülkü geliyor
Ramazan ayında beslenmenin önemi en keskin haliyle gözler önüne serilir Özellikle yaz aylarında uzun özlem süresi ve sıcağın etkisiyle oruç tutan kişilerin kan şekeri düşebilir bu nedenle ramazan ayında hem iftar ayrıca de sahur yemeklerine itina uygulamak önemlidir
Bugün iftarda ne yenmeli ve nelere dikkat edilmeli konusunu ele alacağız Diyetisyenlerin ve gıda uzmanlarının o kadar çoğunun karşılıklı noktası orucu meyve suyuyla veya hurmayla açmanın en dürüst davranış olduğudur Gün içerisinde açlıktan düşen kan şekerinin kısa sürede yükselmesi için doğal sıkılmış meyve suları seçim edilmelidir İftardan daha sonra ise minimum 2 porsiyon taze meyve tüketmek gerekir
İftar dendiği vakit öyle çoğumuzun aklına nefis yemeklerin yer aldığı muhteşem bir masa gelebilir Fakat işin aslı hiçbir zaman böyle olmamalı Uzun zaman açlıkla sınanan midenin birden bire kalorili yemeklerle doldurulması önemli sindirim sorunlarına niçin olabilmektedir Gün içerisinde ağırkanlı miskin oturan mide iftar saatinde nereden geldiğini şaşırıyor ve aşırı doldurma nedeniyle mide fesadı denilen durum gerçekleşiyor Böyle bir duruma düşmemek için bilhassa artı yağlı yemekler, kızartmalar ve asitli içeceklerden uzakta durmanız gerekir
Orucunuzu açtıktan sonradan hemen su ile midenizi şişirmek yerine hafif bir çorba ile açılış yapabilirsiniz Mutlaka çorbanızı bitirince 5 dk midenize süre tanıyın Kendine gelmesini bekleyin Çorbanızın az yağlı ve az salçalı olmasına uyarı edin
Çoranızı içtikten ve midenize ihtiyacı olan zamanı tanıdıktan daha sonra belli başlı yemeğe geçebilirsiniz Başlıca yemekte ızgara ya da haşlama et yemeği tercih edebilirsiniz Artı yağlı ve baharatlı olmaması önemlidir
Salata ile yemeğinizi renklendirebilirsiniz Ekmeğin yanına bir avuç içi büyüklüğünde ekmek tüketebilirsiniz ancak ekmeğinde sıcak olmaması gerekir
Yemeklerden sonradan tatlı tercih ediyorsanız yeniden birazcık midenize vakit tanıyın ve tatlıya o kadar başlayın Tatlı olarak sütlü tatlılar seçim ederseniz kilo problemiyle karşı karşıya kalmamış olursunuz *
Doğru beslenme hayatımızın her döneminde önemlidir Çocuk yaşta öğrenilmesi gereken düzenli gıda alışkanlığı ilerleyen yaşlarda daha da önemli bir ülkü geliyor
Ramazan ayında beslenmenin önemi en keskin haliyle gözler önüne serilir Özellikle yaz aylarında uzun özlem süresi ve sıcağın etkisiyle oruç tutan kişilerin kan şekeri düşebilir bu nedenle ramazan ayında hem iftar ayrıca de sahur yemeklerine itina uygulamak önemlidir
Bugün iftarda ne yenmeli ve nelere dikkat edilmeli konusunu ele alacağız Diyetisyenlerin ve gıda uzmanlarının o kadar çoğunun karşılıklı noktası orucu meyve suyuyla veya hurmayla açmanın en dürüst davranış olduğudur Gün içerisinde açlıktan düşen kan şekerinin kısa sürede yükselmesi için doğal sıkılmış meyve suları seçim edilmelidir İftardan daha sonra ise minimum 2 porsiyon taze meyve tüketmek gerekir
İftar dendiği vakit öyle çoğumuzun aklına nefis yemeklerin yer aldığı muhteşem bir masa gelebilir Fakat işin aslı hiçbir zaman böyle olmamalı Uzun zaman açlıkla sınanan midenin birden bire kalorili yemeklerle doldurulması önemli sindirim sorunlarına niçin olabilmektedir Gün içerisinde ağırkanlı miskin oturan mide iftar saatinde nereden geldiğini şaşırıyor ve aşırı doldurma nedeniyle mide fesadı denilen durum gerçekleşiyor Böyle bir duruma düşmemek için bilhassa artı yağlı yemekler, kızartmalar ve asitli içeceklerden uzakta durmanız gerekir
Orucunuzu açtıktan sonradan hemen su ile midenizi şişirmek yerine hafif bir çorba ile açılış yapabilirsiniz Mutlaka çorbanızı bitirince 5 dk midenize süre tanıyın Kendine gelmesini bekleyin Çorbanızın az yağlı ve az salçalı olmasına uyarı edin
Çoranızı içtikten ve midenize ihtiyacı olan zamanı tanıdıktan daha sonra belli başlı yemeğe geçebilirsiniz Başlıca yemekte ızgara ya da haşlama et yemeği tercih edebilirsiniz Artı yağlı ve baharatlı olmaması önemlidir
Salata ile yemeğinizi renklendirebilirsiniz Ekmeğin yanına bir avuç içi büyüklüğünde ekmek tüketebilirsiniz ancak ekmeğinde sıcak olmaması gerekir
Yemeklerden sonradan tatlı tercih ediyorsanız yeniden birazcık midenize vakit tanıyın ve tatlıya o kadar başlayın Tatlı olarak sütlü tatlılar seçim ederseniz kilo problemiyle karşı karşıya kalmamış olursunuz *