iltasyazilim
FD Üye
İftarda Pratik Yemek Yemek Tarifi
İftar İçin Pratik Yemek Tarifleri
İrmik Çorbası Tarifi
Gerekli Malzemeler
12 yemek yemek kasigi margarin
1 ½ kadeh süt
tuzlu
8 bardak et suyu
2 kahve fincani irmik
Çorbanın Yapılışı
1Et suyunu kaynamaya birakin irmigi serpistirerek katip 78 dakika
pisirin
2Yag ve yeterince tuzlu koyup sütü ekleyin, 34 dakika daha sonra servis yapinAfiyet olsun
Domatesli Telşehriye Çorbası
Gerekli Malzemeler
1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri dek tuzlu
2 adet domates
1 nehir bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon
Çorbanın Yapılışı
Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile azıcık öldürülür ve tuz ek edilir Üstüne ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir 15 dakika daha sonra kapağı kapatılır Üstüne limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ek edilir
Karnıyarık Tarifi
Zorunlu Malzemeler
250 gr kıyma
13 kadeh çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin 1 bardak et suyu
12 demet maydanoz
Karabiber ve tuz
6 adet orta zirve patlıcan
3 adet soğan
3 adet domates
Yemeğin Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın Sonra, içinde bol tuza bulunan suya atarak yarim saat bekletin Patlıcanları tuz sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarınBir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonraGerisinin çekirdeklerini çıkartıp minik parçalara doğrayın Soğanlari çeper şeklinde doğrayın Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana dek kızartınDiğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, soğanla rı 12 dakika Kavurun Kıymanın 4 5 ini ilave edip kavurmaya devam edin KıymalarSuyunu salip da her yerde çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun Hafifçe renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ek edip karıştırın Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyunPatlıcanları bir tepsi üzerinde ast yana dizin 1 kadeh sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üstünde 20 dakika değin pişirinÜstüne kıyılmış maydanozlar serperek servis yapınAfiyet olsun
Bademli Üzümlü Pilav Yapılışı
Zorunlu Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağından az file badem
2 doymuş batmış yemek yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su tuzlu
isteğe kadar 1,5 adet et bulyon
Pilavın Yapılışı
Pirinç 34 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 1015 dakika bekletilir Bekletilen pirinçler son bir defa yıkanarak iyice süzülür Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir
Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 12 defa karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana dek yüksek, göz göz olduktan sonradan ise kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir 10 dakika dek dinlendirilerek servis yapılır *
İftar İçin Pratik Yemek Tarifleri
İrmik Çorbası Tarifi
Gerekli Malzemeler
12 yemek yemek kasigi margarin
1 ½ kadeh süt
tuzlu
8 bardak et suyu
2 kahve fincani irmik
Çorbanın Yapılışı
1Et suyunu kaynamaya birakin irmigi serpistirerek katip 78 dakika
pisirin
2Yag ve yeterince tuzlu koyup sütü ekleyin, 34 dakika daha sonra servis yapinAfiyet olsun
Domatesli Telşehriye Çorbası
Gerekli Malzemeler
1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri dek tuzlu
2 adet domates
1 nehir bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon
Çorbanın Yapılışı
Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile azıcık öldürülür ve tuz ek edilir Üstüne ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir 15 dakika daha sonra kapağı kapatılır Üstüne limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ek edilir
Karnıyarık Tarifi
Zorunlu Malzemeler
250 gr kıyma
13 kadeh çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin 1 bardak et suyu
12 demet maydanoz
Karabiber ve tuz
6 adet orta zirve patlıcan
3 adet soğan
3 adet domates
Yemeğin Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın Sonra, içinde bol tuza bulunan suya atarak yarim saat bekletin Patlıcanları tuz sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarınBir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonraGerisinin çekirdeklerini çıkartıp minik parçalara doğrayın Soğanlari çeper şeklinde doğrayın Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana dek kızartınDiğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, soğanla rı 12 dakika Kavurun Kıymanın 4 5 ini ilave edip kavurmaya devam edin KıymalarSuyunu salip da her yerde çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun Hafifçe renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ek edip karıştırın Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyunPatlıcanları bir tepsi üzerinde ast yana dizin 1 kadeh sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üstünde 20 dakika değin pişirinÜstüne kıyılmış maydanozlar serperek servis yapınAfiyet olsun
Bademli Üzümlü Pilav Yapılışı
Zorunlu Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağından az file badem
2 doymuş batmış yemek yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su tuzlu
isteğe kadar 1,5 adet et bulyon
Pilavın Yapılışı
Pirinç 34 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 1015 dakika bekletilir Bekletilen pirinçler son bir defa yıkanarak iyice süzülür Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir
Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 12 defa karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana dek yüksek, göz göz olduktan sonradan ise kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir 10 dakika dek dinlendirilerek servis yapılır *