iltasyazilim
FD Üye
İftarda Şişkinliğin Sebebi
İftarda Şişlik Nedenleri
Ramazan ayında oruç tutarken midede ağrı, yanma ve kabızlık en sık görülen şikayetlerdir Sahura kalkmadan oruç yakalamak, iftarda hızlı ve fazla yemek, bayram ikramlarının cazibesine kapılmak bu dönemde mide rahatsızlıklarını tetiklemektedir
İftar zamanında şişkinliğinizi en aza indirgemek için Orucunuzu açtığınızda yemeğe bir bardak su ve bir kase çorba ile açmak en iyi yöntemdir Sulu yumuşak gıdalar oruç sonrası istikrarsız ihtiyacını karşılar ve mideyi rahatlatır Çorbadan daha sonra yemeğe birkaç dakika duraklamak özlem ve takâtsizlik duygusunu azaltır O süre da her şeyden çabucak ve bolca yeme isteğini baskılamak kolay olacaktır
Çorba sonrasında etli veya zeytinyağlı bir sebze yemeği ya da haşlama, buğulama ya da ızgara et (kırmızı et, beyaz et veya balık) yanında haşlama sebzeler yenilebilirEkmek çok fazla miktarda olmadıkça hem doyurucu keza de hazmı kolaylaştırıcıdır Makarna, pilav ve hamur işlerini eksik miktarda tüketin ve her iftarda masada bulundurmayın Kompostolar, mevsim salataları, yoğurt, ayran ve cacık iftar sofralarının fazla sağlıklı tamamlayıcılarıdır Yemeklerin yavaş yenmesi ve iyi çiğnenmesi keza doymanızı kolaylaştırır, hem de ardından midede dolgunluk, ağrı, şişkinlik sorunlarını önler *
İftarda Şişlik Nedenleri
Ramazan ayında oruç tutarken midede ağrı, yanma ve kabızlık en sık görülen şikayetlerdir Sahura kalkmadan oruç yakalamak, iftarda hızlı ve fazla yemek, bayram ikramlarının cazibesine kapılmak bu dönemde mide rahatsızlıklarını tetiklemektedir
İftar zamanında şişkinliğinizi en aza indirgemek için Orucunuzu açtığınızda yemeğe bir bardak su ve bir kase çorba ile açmak en iyi yöntemdir Sulu yumuşak gıdalar oruç sonrası istikrarsız ihtiyacını karşılar ve mideyi rahatlatır Çorbadan daha sonra yemeğe birkaç dakika duraklamak özlem ve takâtsizlik duygusunu azaltır O süre da her şeyden çabucak ve bolca yeme isteğini baskılamak kolay olacaktır
Çorba sonrasında etli veya zeytinyağlı bir sebze yemeği ya da haşlama, buğulama ya da ızgara et (kırmızı et, beyaz et veya balık) yanında haşlama sebzeler yenilebilirEkmek çok fazla miktarda olmadıkça hem doyurucu keza de hazmı kolaylaştırıcıdır Makarna, pilav ve hamur işlerini eksik miktarda tüketin ve her iftarda masada bulundurmayın Kompostolar, mevsim salataları, yoğurt, ayran ve cacık iftar sofralarının fazla sağlıklı tamamlayıcılarıdır Yemeklerin yavaş yenmesi ve iyi çiğnenmesi keza doymanızı kolaylaştırır, hem de ardından midede dolgunluk, ağrı, şişkinlik sorunlarını önler *