iltasyazilim
FD Üye
İftarda Yapılacak Pratik Yemekler
İftarda Ne Pişirsem
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi
Domatesli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler:
1 demet maydanoz
tuz
2 adet domates
1 çay bardağı değişken yağ
½ paket şehriye
1 adet limon
Domatesli Şehriye Çorbası Yapılışı:
Domatesler yıkanıp, temizlendikten daha sonra rendelenir, yağ ile azıcık öldürülür ve tuz ilave edilir Üzerine su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki kez çevrilir 15 dakika sonra kapağı kapatılır Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip servis yapın, Sıhhat Olsun
Bademli Et Sote Tarifi
Bademli Et Sote İçin Malzemeler:
500gr yağsız dana eti
Bir su bardağı soyulmuş badem
3 Yemek Yemek kaşığı zeytinyağı
5 Yemek Yemek kaşığı soya sosu
1 Tatlı kaşığı nişasta
8 adet yeşil biber
Bademli Et Sote Yapılışı:
Etleri kuş başı doğrayın Yeşil biberleri yıkayın,boylu boyunca ince ince doğrayın Bademleri ise orta irilikte emin,yağsız tavada hafifçe kavurunTencerede zeytinyağını ayrıntılarıyla kızdırınEtleri yağda kavurunBiberleri ek edip birlikte yumuşatınDaha sonra soya sosunu ilave edip 5 dakika dek daha pişirinBir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin Servis yapmadan önce bademleri koyun ve servis yapın
Mercimekli Kolay Börek Tarifi
Mercimekli Basit Börek İçin Malzemeler:
3 adet hazırlanmış yufka
yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet yumurta
10 yemek kaşığı akıcı yağ
2 orta irtifa kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 akarsu kaşığı karabiber
Üzeri için susam
Mercimekli Kolay Börek Yapılışı:
Börek içi yapılışı: ince doğranmış soğanı, 5 yemek kaşığı değişken yağda kavurun Haşlanmış mercimek, tuzlu ve karabiberi ekleyip, 23 dak pişirin
Yufkaların harcı için; Yumurtanın birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın ve kalanları çırpıp, süt ve 5 yemek kaşığı yağ ile karıştırın 3 adet yufkayı aralarına harçtan sürerek üst üste koyun Üçgen şekilli 12 parçaya bölün İç malzemesini koyup kenarlarını kapatıp rulo halinde sarın Yağlanmış tepsiye dizerek üstüne daha önce ayırdığımız yumurta sarınısı sürün üstüne susam ya da çerekotu atıp pişirin
Sünger Tatlısı Tarifi
Sünger Tatlısı İçin Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı taze yoğurt
Yarım akarsu bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Sünger Tatlısı Yapılışı: Yumurta ve şekeri beyazlayana dek adamakıllı çırpın Yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip karıştırınUnu katıp karışana kadar çırpın ve hamuru yağlanmış tepsiye dökün
Tatlıyı soğuk fırına koyup, fırını 200 dereceye ayarlayın Şurup için zorunlu şeker ve suyu kek pişerken çırpıcıyla şeker eriyene kadar karıştırın Tatlı fırından çıktıktan 23 dakika sonra şurubu tatlının üzerine dökün
Sağlık Olsun *
İftarda Ne Pişirsem
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi
Domatesli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler:
1 demet maydanoz
tuz
2 adet domates
1 çay bardağı değişken yağ
½ paket şehriye
1 adet limon
Domatesli Şehriye Çorbası Yapılışı:
Domatesler yıkanıp, temizlendikten daha sonra rendelenir, yağ ile azıcık öldürülür ve tuz ilave edilir Üzerine su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki kez çevrilir 15 dakika sonra kapağı kapatılır Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip servis yapın, Sıhhat Olsun
Bademli Et Sote Tarifi
Bademli Et Sote İçin Malzemeler:
500gr yağsız dana eti
Bir su bardağı soyulmuş badem
3 Yemek Yemek kaşığı zeytinyağı
5 Yemek Yemek kaşığı soya sosu
1 Tatlı kaşığı nişasta
8 adet yeşil biber
Bademli Et Sote Yapılışı:
Etleri kuş başı doğrayın Yeşil biberleri yıkayın,boylu boyunca ince ince doğrayın Bademleri ise orta irilikte emin,yağsız tavada hafifçe kavurunTencerede zeytinyağını ayrıntılarıyla kızdırınEtleri yağda kavurunBiberleri ek edip birlikte yumuşatınDaha sonra soya sosunu ilave edip 5 dakika dek daha pişirinBir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin Servis yapmadan önce bademleri koyun ve servis yapın
Mercimekli Kolay Börek Tarifi
Mercimekli Basit Börek İçin Malzemeler:
3 adet hazırlanmış yufka
yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet yumurta
10 yemek kaşığı akıcı yağ
2 orta irtifa kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 akarsu kaşığı karabiber
Üzeri için susam
Mercimekli Kolay Börek Yapılışı:
Börek içi yapılışı: ince doğranmış soğanı, 5 yemek kaşığı değişken yağda kavurun Haşlanmış mercimek, tuzlu ve karabiberi ekleyip, 23 dak pişirin
Yufkaların harcı için; Yumurtanın birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın ve kalanları çırpıp, süt ve 5 yemek kaşığı yağ ile karıştırın 3 adet yufkayı aralarına harçtan sürerek üst üste koyun Üçgen şekilli 12 parçaya bölün İç malzemesini koyup kenarlarını kapatıp rulo halinde sarın Yağlanmış tepsiye dizerek üstüne daha önce ayırdığımız yumurta sarınısı sürün üstüne susam ya da çerekotu atıp pişirin
Sünger Tatlısı Tarifi
Sünger Tatlısı İçin Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı taze yoğurt
Yarım akarsu bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Sünger Tatlısı Yapılışı: Yumurta ve şekeri beyazlayana dek adamakıllı çırpın Yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip karıştırınUnu katıp karışana kadar çırpın ve hamuru yağlanmış tepsiye dökün
Tatlıyı soğuk fırına koyup, fırını 200 dereceye ayarlayın Şurup için zorunlu şeker ve suyu kek pişerken çırpıcıyla şeker eriyene kadar karıştırın Tatlı fırından çıktıktan 23 dakika sonra şurubu tatlının üzerine dökün
Sağlık Olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.