Ramazanda sofralarınızda yer vereceğiniz iftariyelikleri yakından tanımak istiyorsanız ve kendinize “iftariyelik tabağına neler konmalı?” sorusunu soruyorsanız, şu tekliflerimizle varlıklı ve doyurucu sofralar kurabileceksiniz. Pekala İftariye tabağı nedir ve içinde neler olur? En kolay iftariye tabağı hazırlama rehberi bugünkü yazımızda.
Sevgi ve müsamahanın ayı Ramazanda manevi hisler, kalabalık bir aile yemeği ile bütünleşir, tadına doyum olmaz yemekler sofranın baş köşesinde yerini alır. Ramazanda tüm sofralar özeldir. Konuklarla birlikte beklenen iftar saatine kadar, mutfakta hummalı bir çalışma, masa tertibinde titiz hazırlıklar vardır ve herkesin her yemekten tadabilmesi için ihtimamlı bir sofra nizamı oluşturulur. İftariyelik Ramazan ayında çoklukla lokantalarda iftar açmak için bir tabağa dizilen ve yemek öncesi yenilen soğuk yiyecekler. Ramazanda uzun süren açlıktan sonra mideyi yormamak gerekir. Bu nedenle oruç açıldıktan sonra bir kase çorba içilmeli ve ana yemeğe geçmeden evvel iftariyelik üzere hafif lezzetlerle devam edilmelidir. İftariyelikler, fırından yeni çıkmış Ramazan pidesine en güzel formda eşlik eden lezzetlerdir. İftariyelikler ortasında;
- peynir,
- zeytin çeşitleri,
- pastırma,
- kavurma,
- salam ve jambonlar iftarda da sahurda da sofraların baş tacı edilir.
İftar yemeği hazırlayacak vaktiniz yoksa az çemenli pastırma ile omlet hazırlayabilir, yöresel peynir çeşitleriniz, bir demlik çay ve söğüş doğranmış salatanızla mükellef bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Pastırma ile bir evvelki günden artan pideleri değerlendirebilirsiniz. İftar sofranızda artan pidelerinizi üçgen dilimler haline getirerek, pastırma, kaşar peyniri ve domates dilimleri ile fırınlayabilir, bir sonraki akşam kekik ve pul biber ilavesiyle pastırmalı pizza olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
İftar davetinizde iftariyelikleriniz ortasında pastırmaya da yer verebilirsiniz. Bu lezzet, sıcacık ramazan peyniri ve Trakya eski kaşarı ile kesinlikle denenmeli.