Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Iftitâh tekbîri

Iftitâh tekbîri
0
135

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Bir gün Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem namaz kılarken bir kimse sabah namazında iftitâh tekbîrine yetişemedi Bir köle âzâd etti (serbest bıraktı) Daha sonra Peygamber efendimize gelerek; Yâ Resûlallah! Ben bugün iftitâh tekbîrine yetişemedim Bir köle âzâd ettim Acabâ iftitâh tekbîrinin sevâbına kavuşabildim mi?diye sordu Peygamber efendimiz, hazreti Ebû Bekr, hazreti Ömer, hazreti Osman ve hazreti Ali'ye iftitâh tekbîrinin fazîletiyle ilgili soru sorup, değişik cevaplar aldıktan sonra; Ey benim ümmetim ve Eshâbım! Yedi kat yerler ve yedi kat gökler kâğıt olsa ve deryâlar (bütün denizler) mürekkeb olsa ve bütün ağaçlar kalem olsa, bütün melekler kâtib olsalar ve kıyâmete kadar yazsalar yine imâm ile alınan iftitâh tekbîrinin sevâbını yazamazlarbuyurdu (Hadîsi şerîfCennet Yolu İlmihâli)

Bir kimse iftitâh tekbîrini imâm ile berâber alırsa; sonbahar günlerinde, ağaçların yaprakları, rüzgâr estikçe nasıl dökülürse, o kişinin günâhları da öyle dökülür (Muhammed bin Kudbüddîn İznikî)

İftitâh tekbiri söylerken niyet edilir Daha önce niyet etmek de câizdir İftitâh tekbîrinden sonra edilen niyet sahih (geçerli) olmaz ve o namaz olmaz (Abdullah Mûsulî)

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt