Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İhale şaibeli! Haydarpaşa ve Sirkeci ihalesi Meclis gündeminde!

İhale şaibeli! Haydarpaşa ve Sirkeci ihalesi Meclis gündeminde!
0
51

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
Ulastirma%2DBakanligi%2Dtartismalarin%2Dicinde%2Dyer%2Dalmak%2Distemiyormus%2D226521%2Ejpg

TBMM Genel Konseyinde, AK Parti ve CHP kümeleri ortasında İstanbul'daki Haydarpaşa ve Sirkeci gar alanlarının atıl durumda olan kimi kısımlarının kiraya verilmesi ihalesine ait tartışma yaşandı.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul'daki Haydarpaşa ve Sirkeci gar alanlarının atıl durumda olan kimi kısımlarının kiraya verilmesi ihalesinin şaibeli olduğunu söyledi.

Bunun üzerine kelam alan AKP Küme Başkanvekili Akbaşoğlu, bu hususta son kararı yargının vereceğini belirtti. 

Akbaşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ihaleyi, daha yüksek teklif sunan şirkete verdiğini söz ederek, "Daha düşük teklif verdiği halde, 300 bin lira teklif veren için 'Hayır, daha fazla verene vermeyeceksin, ben Büyükşehirim, ben daha az verdim, bana vereceksin.' diyen, bu türlü mızıkçılık yapan çocuk üzere bas bas bağıran bir durum var." diye konuştu.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer'in KKTC konusunda "Herkes çok fazla müdahil oluyor, yalnızca Türkiye değil. Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor." tabirlerini kullandığını anımsatan Akbaşoğlu, "Rahmetli Erbakan ile Ecevit'in Kıbrıs Barış Harekatı'nı yaptıkları sırada şehitlerimizin kemiklerini sızlatan Tunç Soyer'e ne karşılık vereceksiniz?" dedi.

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel de "Karşımızdaki anlayış 'Oylar bana verildiğinde ulusal irade, verilmediğinde kirli irade' diyor." sözlerini kullandı.

"İstanbullu seçmenin lokal seçimlerde iktidara demokrasi tokadı attığını" belirten Özel, "Bu anlayış, emlak vergileri belediyeye giderken, lüks konut vergisi diye vergi alıp onu genel bütçeye koyuyor ki İstanbul, Ankara büyükşehir belediyeleri CHP'nin elinde diye... Hizmet etme imkanları ortadan kalksın." kelamlarını sarf etti. 

Hükümetin, Ekrem İmamoğlu'nun çalışmalarını engelleyerek İstanbullu'ya hizmet edilmesini de önlediğini söyleyen Özel, "Fransa, İngiltere'de kentleriyle özdeşleşmiş binaları, meydanları o belediyelere mi veriyorlar, yoksa Macron'un, İngiltere'yi yöneten başbakanın çocuğunun vakfına mı veriyorlar?" sorusunu yöneltti.

"İmamoğlu'nu seçimlerde yenemeyen iktidarın, saltanat nizamı üzerinden yenmeye çalıştığını" söyleyen Özel, kelam konusu ihalenin bir sonraki evresinde açık artırmanın yapılacağını lakin Kültür AŞ'nin birinci evrede elendiğini tabir etti.

CHP'li Özel, Soyer'in kelam konusu sözleri 2,5 yıl evvel sarf ettiğini de söyledi. 

858,496Konular
982,134Mesajlar
30,087Kullanıcılar
pinklenumbSon üye
Üst Alt