iltasyazilim
FD Üye
Ihlamurlu Hurmalı Armut Püresi (6 Ay) Tarifi İçin Malzemeler
*1 olgun armut
*1 tutam ıhlamur
*2 adet hurma
*1 su bardağı su
*2 adet karanfil
*1 kabuk tarçın
Ihlamurlu Hurmalı Armut Püresi (6 Ay) Tarifi Yapılışı Ihlamur karanfil ve kabuk tarçın sıcak suda demlenmeye bırakılır (15 dakika)
Armut yıkanır ve küçük parçalara ayrılır
Küçük bir tencerede demlenen ıhlamur ve armut pişirilir
Armut yumuşayınca içerisinde kabuğu alınmış hurmalar eklenir
Hurmaların kabuklarını alamıyorsanız kaynayınca hemen ayrılacaktır
İster çatalla ezilerek ister blendırdan geçirilerek ılık olarak servis edilir
Afiyet şifa olsun
*1 olgun armut
*1 tutam ıhlamur
*2 adet hurma
*1 su bardağı su
*2 adet karanfil
*1 kabuk tarçın
Ihlamurlu Hurmalı Armut Püresi (6 Ay) Tarifi Yapılışı Ihlamur karanfil ve kabuk tarçın sıcak suda demlenmeye bırakılır (15 dakika)
Armut yıkanır ve küçük parçalara ayrılır
Küçük bir tencerede demlenen ıhlamur ve armut pişirilir
Armut yumuşayınca içerisinde kabuğu alınmış hurmalar eklenir
Hurmaların kabuklarını alamıyorsanız kaynayınca hemen ayrılacaktır
İster çatalla ezilerek ister blendırdan geçirilerek ılık olarak servis edilir
Afiyet şifa olsun