Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İhracatçılardan eğitim isyanı: Meslek lisesi kapatılıyor

İhracatçılardan eğitim isyanı: Meslek lisesi kapatılıyor

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Ihracatcilardan%2Degitim%2Disyani%2DMeslek%2Dlisesi%2Dkapatiliyor%2D224405%2Ejpg

Yeni eğitim-öğretim periyodunun başlamasına sayılı günler kala İstanbul'da alınan okul birleştirme kararı iş dünyasından yansılara neden oldu.

Deri bölümüne nitelikli eleman yetiştirmek gayesiyle İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) öncülüğünde kurulan Zeytinburnu İDMİB Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, kapanma tehlikesi ile karşı kaşıya.

Okulun binası yeni bir ilkokula devredilmek isteniyor. Öğrenciler de bir diğer meslek lisesinde eğitim görecekler. 4 yıl evvel binası zelzeleye güçlü olmadığı gerekçesiyle yıkılan ve toprağına imam hatip okulu yapılan Zeytinburnu İDMİB Lisesi, daha küçük diğer bir okul binasına yerleştirilmişti.

Artık de diğer bir meslek lisesinin bünyesine aktarılarak okulun büsbütün kapatılması planlanıyor. Başta ihracatçılar olmak üzere deri kesiminin temsilcileri de, Türkiye'nin tek deri meslek lisesi olan bu okulun kapatılmasına karşı çıkıyor.

ÖĞRENCİ İLGİSİ YÜKSEK 

Öğrenci azlığının kelam konusu olmadığını söyleyen yetkililer, 150'den fazla öğrencinin kayıt yaptırdığını ve talebin yüksek olduğunu belirttiler.

İktisada katkısı büyük

Direkt 60 bin bireye istihdam sağlayan deri bölümünün TÜİK datalarına nazaran ekonomik büyüklüğü 14.7 milyar TL. Geçen yıl 1.7 milyar dolar ihracat yapan kesim, bavul ticari ve yurtiçinde yabancı turiste yapılan satışlarla birlikte en az 5 milyar dolarlık döviz katkısı sağlıyor.

180 ülkeye eser satan bölüm, kilogram başı 11.1 dolarlık ihracat kıymetiyle, en fazla katma kıymet sağlayan dördüncü kesim pozisyonunda. Türkiye'nin ortalama ihracat ünite bedeli ise 1.3 dolar civarında.

Taylan Büyükşehin/Sözcü

858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt