iltasyazilim
FD Üye
İKİ YOLCU MELEĞİN HİKAYESİ
İki Gezgin Melek, geceyi geçmek için epeyce varlıklı bir ailenin evinin kapısını çalmışlar Aile, pek kaba bir üslupla,meleklere yatacak yer olarak koca malikanenin konuk odalarından birini devretmek yerine, soğuk bodrumundaki minik bir köşeyi göstermiş buz gibi odanın soğuk ve sert zemininde kendilerine yatacak bir yer hazırlamaya çalışırken, Yaşlı Melek duvarda bir delik
görmüş ve kalkıp deliği onarmaya girişmiş Genç Melek, Yaşlı Meleğe bu
hareketinin nedenini sorunca, Ihtiyar Melek hafifçe gülümsemiş:
Herşey, daima, göründüğü gibi değildir
Sabahleyin malikaneden ayrılan melekler, gece bastırınca bir kere daha kalacak yer bulmak umuduyla, bu kere çok fakir bir çiftçi ailesinin kapısını çalmışlar Son derece konuksever olan yoksul karı koca, sofralarında ne var ne yoksa meleklerle paylaştıktan daha sonra, onlara rahatça uyumaları için kendi yataklarını vererek yanlarından ayrılmışlar Sabah güneş doğduğunda,melekler zavallı karı kocayı ağlayarak bulmuşlar: Yegane geçim kaynakları olan tek inek de tarlalarının ortasında cansız yatmaktaymış Genç Melek bu sefer ayrıntılarıyla öfkelenerek Yaşlı Meleğe ayaklanma etmiş:
Bunun olmasına nasıl izin verebildin ?! O zengin vahşi adamın herşeyi vardı ama sen kalktın ona gerçi yardım ettin Bu iyi iyi kalpli fakir ailenin ise o tek inekten diğer hiçbir şeyleri yoktu;buna rağmen onu bile paylaşmaya gönüllü oldular Fakat sen o ineği de yitirmelerine izin verdin!?
Bunun üstüne Yaşlı Melek, Genç Meleğe dönerek şu cevabı vermiş:
Herşey, her zaman, göründüğü gibi değildir
O zengin malikanenin bodrumunda kaldıgımız gece, duvardaki deliğin dibinde külçe külçe altın gizli olduğunu farkettim Malikanenin sahibi bu kadar doyumsuz olduğu için ve kendisine verilmiş şans doğruca edindiği zenginliğin bir parçasını bile paylaşmaya yanaşmadığı için, ben de o deliği öyle bir kapatıp mühürledim ki artık arayıp bulsa da açamaz
Ve devam etmiş:
Sonradan, dün gece biz çiftlik sahibi ailesinin yatağında uyurken, Ölüm Meleğinin o çiftçinin karısını almaya geldiğini gördüm Ben de onun yerine Ölüm Meleğine ineği verdim
Ihtiyar Melek, gülümseyerek bir kez daha eklemiş:
Herşey, tekrar tekrar, göründüğü gibi değildir
Ara Sıra, işler istediğimiz gibi sonuçlanmadığında, fiilen bizim de başımıza gelen tam da budur işte Eğer inanıyorsanız, yapmanız gereken şey sadece, her sonucun tekrar tekrar sizin lehinize olduğuna güvenmektir
Bunun böyle olduğunu, fakat açıklanmış bir zaman daha sonra öğrenebilecek olsanız bile
Bir Takım halk, Hayatımıza girerler Ve tez çıkarlar
Bazıları ise, Dostumuz olur Ve bir süre orada kalırlar
Yüreklerimizde O güzel üçgenin taban olmayan kenarı izlerini bırakarak
Ve bu, İyi bir arkadaş kazandığımız için,
bir daha katiyen Eskisi gibi olmayacağız demektir!
Dün, tarih oldu
Yarın, bir gizemdir
Bugün ise bir armağan
Bu yüzden İngilizcede present, ayrıca şu an ayrıca de armağan anlamına gelir!
Kendimce bu fazla özel bir şey her hatıra doyasıya yaşayın ve tadını çıkarmaya bakın Yaşam, bir kostümlü prova değildir!
Bil ancak tam şu anda
birisi seni düşünüyor
birisi sana değerinde veriyor
birisi seni özlüyor
birisi seninle olmak istiyor
birisi senin başının belada olmadığını umuyor
birisi ona verdiğin takviye için sana teşekkür borçlu
birisi elini yetişmek istiyor
Birisi senin adına herşeyin iyi sonuçlanmasını ümit ediyor
birisi senin mutlu olmanı istiyor
birisi senin onu bulmanı diliyor
birisi senin başarılarını kutluyor
birisi sana bir hediye vermek istiyor
birisi SENİN bir armağan olduğunu düşünüyor
birisi seni seviyor
birisi senin gücüne hayranlık duyuyor
birisi seni düşünüyor ve gülümsüyor
birisi üstünde ağladığın omuzun kendi omzu olmasını istiyor
BİRİSİNİN, SENİN BU MESAJI ONA GÖNDERMENE İHTİYACI VAR
Kimseden umutlarını almayın Sahip olduğu tek şey bu olabi *
İki Gezgin Melek, geceyi geçmek için epeyce varlıklı bir ailenin evinin kapısını çalmışlar Aile, pek kaba bir üslupla,meleklere yatacak yer olarak koca malikanenin konuk odalarından birini devretmek yerine, soğuk bodrumundaki minik bir köşeyi göstermiş buz gibi odanın soğuk ve sert zemininde kendilerine yatacak bir yer hazırlamaya çalışırken, Yaşlı Melek duvarda bir delik
görmüş ve kalkıp deliği onarmaya girişmiş Genç Melek, Yaşlı Meleğe bu
hareketinin nedenini sorunca, Ihtiyar Melek hafifçe gülümsemiş:
Herşey, daima, göründüğü gibi değildir
Sabahleyin malikaneden ayrılan melekler, gece bastırınca bir kere daha kalacak yer bulmak umuduyla, bu kere çok fakir bir çiftçi ailesinin kapısını çalmışlar Son derece konuksever olan yoksul karı koca, sofralarında ne var ne yoksa meleklerle paylaştıktan daha sonra, onlara rahatça uyumaları için kendi yataklarını vererek yanlarından ayrılmışlar Sabah güneş doğduğunda,melekler zavallı karı kocayı ağlayarak bulmuşlar: Yegane geçim kaynakları olan tek inek de tarlalarının ortasında cansız yatmaktaymış Genç Melek bu sefer ayrıntılarıyla öfkelenerek Yaşlı Meleğe ayaklanma etmiş:
Bunun olmasına nasıl izin verebildin ?! O zengin vahşi adamın herşeyi vardı ama sen kalktın ona gerçi yardım ettin Bu iyi iyi kalpli fakir ailenin ise o tek inekten diğer hiçbir şeyleri yoktu;buna rağmen onu bile paylaşmaya gönüllü oldular Fakat sen o ineği de yitirmelerine izin verdin!?
Bunun üstüne Yaşlı Melek, Genç Meleğe dönerek şu cevabı vermiş:
Herşey, her zaman, göründüğü gibi değildir
O zengin malikanenin bodrumunda kaldıgımız gece, duvardaki deliğin dibinde külçe külçe altın gizli olduğunu farkettim Malikanenin sahibi bu kadar doyumsuz olduğu için ve kendisine verilmiş şans doğruca edindiği zenginliğin bir parçasını bile paylaşmaya yanaşmadığı için, ben de o deliği öyle bir kapatıp mühürledim ki artık arayıp bulsa da açamaz
Ve devam etmiş:
Sonradan, dün gece biz çiftlik sahibi ailesinin yatağında uyurken, Ölüm Meleğinin o çiftçinin karısını almaya geldiğini gördüm Ben de onun yerine Ölüm Meleğine ineği verdim
Ihtiyar Melek, gülümseyerek bir kez daha eklemiş:
Herşey, tekrar tekrar, göründüğü gibi değildir
Ara Sıra, işler istediğimiz gibi sonuçlanmadığında, fiilen bizim de başımıza gelen tam da budur işte Eğer inanıyorsanız, yapmanız gereken şey sadece, her sonucun tekrar tekrar sizin lehinize olduğuna güvenmektir
Bunun böyle olduğunu, fakat açıklanmış bir zaman daha sonra öğrenebilecek olsanız bile
Bir Takım halk, Hayatımıza girerler Ve tez çıkarlar
Bazıları ise, Dostumuz olur Ve bir süre orada kalırlar
Yüreklerimizde O güzel üçgenin taban olmayan kenarı izlerini bırakarak
Ve bu, İyi bir arkadaş kazandığımız için,
bir daha katiyen Eskisi gibi olmayacağız demektir!
Dün, tarih oldu
Yarın, bir gizemdir
Bugün ise bir armağan
Bu yüzden İngilizcede present, ayrıca şu an ayrıca de armağan anlamına gelir!
Kendimce bu fazla özel bir şey her hatıra doyasıya yaşayın ve tadını çıkarmaya bakın Yaşam, bir kostümlü prova değildir!
Bil ancak tam şu anda
birisi seni düşünüyor
birisi sana değerinde veriyor
birisi seni özlüyor
birisi seninle olmak istiyor
birisi senin başının belada olmadığını umuyor
birisi ona verdiğin takviye için sana teşekkür borçlu
birisi elini yetişmek istiyor
Birisi senin adına herşeyin iyi sonuçlanmasını ümit ediyor
birisi senin mutlu olmanı istiyor
birisi senin onu bulmanı diliyor
birisi senin başarılarını kutluyor