Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İki İşlemci Devinden Büyük Adım: AMD ve MediaTek İş Birliğine mi Gidiyor?

İki İşlemci Devinden Büyük Adım: AMD ve MediaTek İş Birliğine mi Gidiyor?
0
49

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
iki-islemci-devinden-buyuk-adim-amd-ve-mediatek-is-birligine-mi-gidiyor.jpg

Digitimes'ın yakın tarihli bir raporuna nazaran yonga üreticileri AMD ve MediaTek yeni bir ortak teşebbüs kurmak için görüşmelerde bulunuyor. Haber kaynağının raporuna nazaran, bahsi geçen bu ortak teşebbüs, 5G, Wi-Fi ve yeni bir işlemci seviyesinde data iletim teknolojilerine odaklanacak. Bu ortak teşebbüs gerçekleşirse MediaTek, dizüstü bilgisayarlar ve öbür taşınabilir aygıtlar için AMD işlemcilerine entegre olabilir.

Digitimes'ın kaynaklarına nazaran, AMD ve MediaTek'in ortak teşebbüsünden kaynaklanan işlemci dizaynlarından rastgele biri muhtemelen 2024 yılı civarında piyasaya çıkacak. AMDi spekülasyonlar hakkında yorum yapmasa ve MediaTek bu raporu "kesinlikle" yalanladığını söylese de, 2 şirketin geçmişte iş birliği yapmıştı.

AMD ve MediaTek ortasında bir ortak teşebbüsün olup olmayacağını bekleyip görmemiz gerekecek, fakat 2 şirketin iş birliği yapmasının çok mantıklı olmasının birçok nedeni var.

Similar threads

DigiTimes, AMD ve MediaTek’in bir Ortak Girişim (Joint Venture) kurmak için görüşmelerde olabileceğini bildirdi. Yayına göre ortak girişim 5G, Wi-Fi ve hatta kablolu veri iletim denetleyicileri gibi SoC düzeyinde veri iletim teknolojilerine odaklanacak. Ortak girişimin gerçekleşmesi halinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Mikroçip üreticisi AMD ve mobil işlemci geliştiren MediaTek, yeni bir işbirliği için kolları sıvayacak. AMD, bilindiği üzere hem işlemci hem de ekran kartlarını üretmekle tanınan bir şirket. Öte yandan MediaTek de, yine ekran kartı hariç akıllı telefonlar ve tabletler için çip geliştiriyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
AMD, Computex 2022 etkinliğinde Ryzen 7000 serisi Zen 4 masaüstü işlemcileriyle ilgili birçok ayrıntı sağladı. Yeni kuşak CPU’lar bildiğiniz üzere AM5 sokete geçiş yapıyor ve doğal olarak yeni bir anakart dizaynına gereksinim var. Yıllar evvel kullanılmaya başlayan AM4 soketi beş CPU mimarisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
AMD CEO’su Lisa Su, Computex 2022 açılış konuşmasında Ryzen 7000 serisi işlemciler ve 600 serisi anakartlarla ilgili birçok detay açıkladı. AMD, sunum sırasında 5.5 GHz sürate ulaşan 16 çekirdekli Zen 4 işlemcisini sergiledi. Ayrıyeten Intel’in amiral gemisi Core i9-12900K ile kıyaslama yapmayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Teknoloji dünyasını yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere, Nvidia geçmişi 2 sene öncesine kadar dayanan bir teşebbüsle, yarı iletken ve işlemci dünyasının en değerli isimlerinden biri olan ARM’yi bünyesine katmak için harekete geçmiş ve bunun için yaklaşık 40 milyar doları gözden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt