iltasyazilim
FD Üye
İki Katlı Arası Mozerellalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 yumurta
*Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
*Yarım *su bardağı yoğurt (100 ml
*14 su bardağı sıvı yağ (50 ml)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*3, 5 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*Tepsinin altı için 1 yemek kaşığı mısır unu
Sosu için;
*4 yemek kaşığı domates sosu
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı fesleğen
*1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
*Mozerella peyniri
*Sucuk, Salam, sosis vb
İki Katlı Arası Mozerellalı Pizza Tarifi Yapılışı Ilık süt ve maya karıştırılır Sonra bütün malzemeler eklenip, hamur yoğurulur 30 dakika üzeri streç filmle kapatılıp mayalandırılır Mayalanan hamurun yarısı tezgaha alınır Tepsi boyutumuzdan biraz daha büyük olacak şekilde ne ince ne kalın açılır (Tam yuvarlak açamıyorsanız tepsiyi hamurun üstüne koyup kesebilirsiniz)Mısır unu serptiğimiz tepsiye hamurumuzu yerleştirip üstüne mozerella serpiyoruz Kalan hamurumuzun 32 sini tezgaha alıp tepsi boyutunda açıp, mozerella serptiğimiz kısmın üstüne yerleştirip Kenarlarını kıvırıyoruz Hamurun üstüne çatalla delikler açıp; Önceden ısıttığımız 185 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz Sonra çıkarıp sosunu sürüyoruz Üstüne mozerellayı serpip sucuk sosis salam vb Malzemeleri dizip 185 derece fırında pişiriyoruz (Ben sadece sucuk koydum )Afiyet bal şeker olsun
*1 yumurta
*Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
*Yarım *su bardağı yoğurt (100 ml
*14 su bardağı sıvı yağ (50 ml)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*3, 5 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*Tepsinin altı için 1 yemek kaşığı mısır unu
Sosu için;
*4 yemek kaşığı domates sosu
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı fesleğen
*1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
*Mozerella peyniri
*Sucuk, Salam, sosis vb
İki Katlı Arası Mozerellalı Pizza Tarifi Yapılışı Ilık süt ve maya karıştırılır Sonra bütün malzemeler eklenip, hamur yoğurulur 30 dakika üzeri streç filmle kapatılıp mayalandırılır Mayalanan hamurun yarısı tezgaha alınır Tepsi boyutumuzdan biraz daha büyük olacak şekilde ne ince ne kalın açılır (Tam yuvarlak açamıyorsanız tepsiyi hamurun üstüne koyup kesebilirsiniz)Mısır unu serptiğimiz tepsiye hamurumuzu yerleştirip üstüne mozerella serpiyoruz Kalan hamurumuzun 32 sini tezgaha alıp tepsi boyutunda açıp, mozerella serptiğimiz kısmın üstüne yerleştirip Kenarlarını kıvırıyoruz Hamurun üstüne çatalla delikler açıp; Önceden ısıttığımız 185 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz Sonra çıkarıp sosunu sürüyoruz Üstüne mozerellayı serpip sucuk sosis salam vb Malzemeleri dizip 185 derece fırında pişiriyoruz (Ben sadece sucuk koydum )Afiyet bal şeker olsun